How hittar jag och eliminerar en sjuklig söt lukt i min lägenhet utan någon uppenbar källa?

3

Vardagslägen har stannat ganska dåligt från början av vintern. Lukten är söt och sammandragande, nästan som rancid glass eller söt kräkningar. Lägenheten är endast ett rum och ett badrum, och grundliga undersökningar (dvs sniffing) från flera personer, inklusive byggnadscheferna, kom inte till någon slutsats om var den härstammar. Det verkar som lukten är starkast mitt i rummet.

Eftersom lukten verkar på något sätt vara kopplad till värmen, bör jag nämna att lägenheten har en stor baseboard radiator . Det kan eventuellt vara något mellan fenorna, men ingen speciell del av radiatorn verkar utgöra lukten. FWIW cheferna verkar tro att radiatorn inte är källan (även om de inte heller har någon alternativ teori). Det finns bara en ventilationslucka (i badrummet) och det luktar inte heller, och att vrida fläkten på och av i ventilationen gör ingen skillnad. Lägenheten ligger bredvid en hissaxel. Hissen luktar inte, eller hallen utanför lägenheten (om inte lukten är riktigt stark inuti och suger ut dörren, som ibland händer). Jag kollade utanför angränsande lägenheter, både i samma våning och en våning (jag bor på översta våningen) och ingen av dem verkar ha lukten utstrålning från dörren.

Slutligen har ingen av de tidigare hyresgästerna klagat över någon lukt till förvaltningsbolaget. Mina frågor är:

  • Vad kan orsaka lukten? Någon känner kanske till droger eller djur som luktar särskilt sött?
  • Vem kan jag ringa som skulle kunna identifiera den?
  • Vilka andra idéer har du att spåra ner och / eller eliminera lukten?
uppsättning vlsd 22.02.2013 22:52

1 svar

3

Tyvärr verkar ingenting fungera. Jag har försökt ett UV-ljus, men inga avvikande saker slog ut. Jag försökte inte en IR-kamera, och det beror på kostnader. Lösningen: Flytta inom månaden. Vid denna tidpunkt är det den mest ekonomiska. Jag har ungefär en vecka kvar innan jag förnyar mitt leasingavtal, så om inte något mirakulöst händer under den tiden ska jag bara hyra en lastbil och hitta en ny plats.

Uppdatering: Det har varit länge sedan jag postade det här och har flyttat ganska lite. Jag är ganska säker nu när lukten var någon form av rökt drog, som meth eller crack, sipprar in från en granne. Jag kom fram till denna slutsats efter att ha stött på en allvarligt nedsatt individ på tåget som luktade på samma sätt ... tillfällighet kanske, men det passar mönstret

    
svaret ges 27.02.2013 20:41