Är det någon skada i att vrida min varmvattenberedare till eller för pilot i kanske sex månader?

2

Jag tycker att jag använder nästan inget varmt vatten hemma (dusch på gym, tvätt i kallt, lite för disk) och undrar om jag bara kan stänga av varmvattentanken, eller åtminstone bara pilot, för upp till nästa halvår för att minska uppvärmningskostnaderna för naturgas (som jag borde ha gjort redan i två månader, men det här kom nyligen till mig). Om jag behöver lite varmt vatten för smörjare rätter, ska jag mikrovågsugn en stor krus vatten.

Fakta:

  • Huset är en hyra. Jag vill inte skada någon utrustning.
  • När jag bor (nordöstra USA), kan temperaturerna och bli långt under frysning från november till april.
  • Tanken ligger i källaren, som värms något.
  • Jag kan vara borta i några veckor under vintern. (En vän kan checka in). Under denna tid vill jag stänga termostaten så mycket jag kan (50F? Lägre?) Och skulle skära huvudvattnet som kommer in i huset för att förhindra att rören fryser.
  • Tanken är uppvärmd, har en "semester" inställning samt en knapp för att tända piloten. Jag kan få märket och modellen om det behövs.
Målsättningen är att spara så mycket som möjligt på naturgas medan jag fortfarande är säker för mig själv och huset (om det är lite ovanligt i mitt val). Tankar?

    
uppsättning Chelonian 06.11.2014 05:08

2 svar

2

Minst där jag bor är leveransavgiften för den första termen cirka 20x försörjningskostnaden för nästa term. Jag kunde ha fel, men jag tror inte att det här kommer att spara mycket pengar.

    
svaret ges 24.12.2014 17:27
0

Ingen skada vid att stänga av den. Det var av innan det någonsin skickades till dig!

Om det finns risk för att omgivningstemperaturen sjunker under frysning, kan du överväga att dränera tanken och resten av dina rör. Om du aldrig dränerat tanken, kan du också använda det som en ursäkt för att göra det. Spolning av tanken regelbundet är en del av standard underhåll och avlägsnar sediment som sitter i botten av tanken.

    
svaret ges 09.11.2014 21:50