How mycket är för mycket? Regler för plundring i D & D4

12

Vi är en helt ny spelgrupp. Vi körde vår första session ikväll. (Jag tror att det är Keep on the Shadowfell, men jag är inte positiv.) Vi gick mot Winterhaven, stötte på några Kobolds och gick till Winterhaven där vi fick uppdrag att ta bort de invaderande koboldsna.

Vår DM, liksom våra spelare, är alla nya för att spela RPG i allmänhet, även om det är nördar i sig själv. Hur som helst kom konceptet att plundra de fallna kropparna i kobolden, och vid något tillfälle distribuerade DM en del av guldet som var reserverat för löftet från mötet. Vid en annan punkt sa DM att en av varelserna hade en dragonscale heavy shield och ett shortsword. Vår mänskliga fighter hade just skickat varelsen och bad om att plundra kroppen. Hon har redan ett greatsword. Vid vilken tidpunkt blir hon besatt? Jag äger bara HOTFL och våra tecken är redbox tecken i allmänhet, med några friheter tagits.

Så hur ska plundring hanteras? Vad är de officiella reglerna för detta, och hur spelas det i allmänhet om inte enligt reglerna?

    
uppsättning Dean McKenzie 20.11.2010 08:22

3 svar

14

Tanken om skatt i 4e är enkel: DM har en lista med saker och pengar som du borde få den nivån.

Konsekvensen av denna idé är icke-trivial, eftersom den leder till kvantskatt. Om du försiktigt kastar bort alla slumpmässiga "papperskorgen" från monster, lutar du ut järnspikarna på dörrarna, och annars hittar du tillräckligt med saker för att ladda upp en vagn och dra tillbaka den till stan: du får värdet av x skattpaket , beroende på hur generös DM känner.

Om du misslyckas med att plundra kroppar för "papperskorgen" och bara försiktigt ta upp tydliga magiska föremål och annan "skatt" ... kommer du att sluta med samma mängd guld i slutet av nivån * . I den gygaxiska sinnena är det bara att hota spelarna om de hänger med ovbiously för mycket grejer utan lämpliga dragningsmekanismer.

Från Bär, lyft och dra :

Adventurers carry a lot of gear. When that quantity becomes extreme, it might be enough to slow you down and otherwise hamper your capabilities. The amount you carry should rarely be an issue, and you don’t need to calculate the weight your character is hauling around unless it’s likely to matter.

För att ta reda på hur mycket av fängelsehallen du kan bära runt innan du tar påföljder, använd (som anges i ovanstående länk) styrka * 10 i pund. (Ett helt orealistiskt nummer, BTW). överskrider det som kommer att sakta ner dig med lite belopp. Du kan knappt lyfta styrka * 20 pund, men då flyttar du i bästa fall 2 rutor per rörelseåtgärd (du har det långsamma tillståndet.)

Loot bör därför endast göras om spelarna aktivt tycker om att räkna nitar. (Jag gör ibland faktiskt, men det brukar inte vara i spel som 4e). På första nivån är greppande saker av fallna fiender faktiskt snygga, men det blir mycket snabbt irrelevant när du har egna, magiska saker. Om en spelare vill tvångsobjekt, låt honom eller henne be dem beskriva hur de lagrar sakerna inte på deras person och behandla det som ett skattpaket som måste lösas in hos den lokala smeden.

Om personen vill ha "fullt värde" för järnbandet, nitar, trasiga dörrar och dolkar som de samlar, är de välkomna att sälja dem till 20% för alla som vill köpa och ha det värdet dras av från en framtida skattpaket.

Om du är intresserad av andra skatte-abstraktioner, ta en titt på Penniless men inte maktlös 1 och penniless men inte maktlös 2 som utforskar en ytterligare nivå av abstraktion (ganska välkommen, IMO) för 4e.

Vad din grupp ska göra är att fråga DM i förväg för den typ av fantastiska skatten som de vill ha. Tanken med önskelistor är ganska praktisk för spelarna och DM och sparar tid runt. Tänk då inte på tillfället att hitta det exakta magiska objektet du bad om, det bryter mot upphävandet av vantro. :)

* Detta uttalande är mindre sant för redbox, eftersom en skatt bestäms slumpmässigt, men tanken är densamma, eftersom GM bör behandla "lasten av skräp" som en plottkupong för en skatt paket. Kvantumskatteverk, så länge du inte tänker på det som en simulering.

    
svaret ges 20.11.2010 08:42
6

Så om jag förstår frågan, rätt, frågar du om vad som vanligtvis kallas "besvär" i D & D - hur mycket kan en person bära?

4e regeln för detta är att du får 10 pund (eller 4,5 kilo) per styrka. Om du går över det, är du långsammare. Över 20 pund (eller 9 kilo) per styrka, och du måste dra varorna. Över 50 pund (22,5 kilo) per styrka, och du är immobiliserad.

Skattpaket och distribution och whatnot är separata problem, men vad gäller hur mycket någon kan bära, det är dealio. Så jag är säker på att fighteren (sannolikt) lätt kan bära allt detta. (Har inte hand eller kör, så bär du naturligtvis bara en stor olas ryggsäck av varor.)

    
svaret ges 20.11.2010 16:56
4

Det sätt som många spelgrupper spelar, inklusive min egen grupp, är att all löne återvinns går till "festkatt". Från den här partskatten kan eventuella skulder som en dator kan skylda resten av gruppen dras av från den spelarens andel av pjäsen, så resten är jämnt fördelad så mycket som möjligt. För mynt är division lätt. För ädelstenar kommer parterna typiskt att avsätta allt som krävs för gjutning av stavar. Dessa pärlor är fortfarande en del av festskatten.

För saker som vapen, sköldar, ringar mm kan det bli lite mer komplext. Spelarna bestämmer vilka saker de kanske vill ha. Om mer än en spelare vill ha samma sak, måste det finnas vissa förhandlingar mellan dem för att bestämma vem som får det. I vår grupp anses värdet av magiska eller kraftfulla objekt vara en del av den dators andel. Om en dator, på grund av värdet av en vara, skulle få en större andel än resten, är värdet av det överbeloppet som en skuld till partiet och nästa gång partiet delar skatt, är den skulden då avlägsnas från spelarens andel innan du delar upp bytet.

Om det i ett visst möte finns ett kraftfullt svärd som tanken vill ha som värderas till 1300 GP och aktierna för alla andra hamnar värderas till 1000 GP, då är den spelare som tar svärdet skyldig partiet 300GP. Nästa gång skatt är uppdelad, tas den spelarens skuld på 300GP bort från sin andel och delas mellan de andra spelarna innan resten av skatten delas upp.

Det tar en fest "kassör" som är villig att hålla rekord för att detta ska fungera bra, men för det mesta har det fungerat vår fest och många andra ganska bra.

Åh, och hur mycket kostar det för mycket? Det är aldrig för mycket. LÖS PÅ !!!

    
svaret ges 20.11.2010 14:57