Mina kakor visar sig som kakor

0

Detta är det grundläggande receptet jag använde (taget från länken ) :

  • 8 oz (cirka 225 g) osaltat smör
  • 10 oz (ca 1,5 koppar) socker
  • 12 oz (ca 2,75 koppar) mjöl
  • 2 stora ägg - dessa kommer att mjuka kakorna och hjälpa till att göra dem trevliga och "puffiga"
  • 1 tsk bakpulver - för att hjälpa kakorna att stiga, och också att bruna
  • 1 tsk salt - för att få smaken

För att klargöra brukade jag definitivt använda bicarb (den brittiska versionen av natron). Smöret mjukades och jag använde vardagligt vanligt mjöl. Jag ersatte hälften av sockret med mjukt mörkt brunt socker, så om 5oz brunt socker och 5oz caster socker. Istället för att använda chokladflis, använde jag ca 3 teskedar vaniljkstrakt och om en dessertsked med kanel för smak.

Jag följde blandnings- och kylanvisningarna till en T och degen lämnades i kylskåpet över natten. Det kom ut ur kylskåpet härligt och styvt och jag kunde bilda bollar av deg utan någon röra kvar på mina händer.

Jag testade 2 bollar av kakdeg, och de har kommit ut snyggt brunade men de är platta kakor (sprid ut med en liten pucka i mitten), inte kakor! Strukturen är den av en svamp som inte har stigit. Ugnen hade förvärmts till 160 grader Celsius eftersom den är gammal och lite temperamentsfull. Om jag hade haft det vid 180 grader, skulle de ha bränt säkert.

Jag hoppades att dessa skulle komma ut fuktiga och seiga. Var gick jag fel?

    
uppsättning cornishninja 10.09.2013 11:14

2 svar

3

Den ursprungliga författaren felar till att lägga bakpulver (bikarbonat) och indikerar att det kommer att bidra till att öka. För utlakning behöver du syra för att natriumbikarbonatet ska reagera med. Det ursprungliga basreceptet har inga signifikanta syraingredienser; även den modifierade versionen du använde har bara en trivial mängd syra från melasserna i brunt socker.

Den enda effekten av bakpulver är därför att öka degenes pH, vilket kommer att uppmuntra bränning. Men eftersom kakorna är fulla av socker är uppmuntrande browning inte i allmänhet ett problem.

Cremeringsmetoden skapar bubblor i fastfassmöret och uppmuntrar att öka och få ett mer kakliknande resultat, speciellt när det är parat med ett effektivt lutningsmedel.

På grund av att degen också hydrerar mjölet, får smöret att stelna igen, vilka båda hämmar spridningen och bidrar till en högre cookie.

För ett chewierresultat, använd inte krämeringsmetoden. Smält smöret i stället och kombinera sedan dina ingredienser.

Du kan också välja att reducera sodavatten för att minska den smarta smaken den ger utan att något ska reagera med.

Om kakorna är för täta kan du försöka lägga till (med mindre mängd) 1/2 tsk till 1 tsk eller så att baka pulver som har sin egen syra att reagera med, till Hjälp sura kakorna.

Se även:

svaret ges 10.09.2013 13:03
1

Det största problemet är bicarb. Receptet du använder är en kakig cookie, inte en tuff kaka. Bicarb är ett stigande medel som dramatiskt förändrar kakans struktur. Lämna bicarben ut nästa gång och du får en chewierkaka.

    
svaret ges 10.09.2013 11:29