Undvik för mycket rest vid stekning

1

Jag vill bara fritera den yttre ytan av kyckling och beredde en blandning av torrt vetemjöl, maida (vanlig mjöl / allmjölk), pepparpulver, rött chilipulver och salt. Eftersom de ostmjölkade kycklingbitarna var våta efter tillagning i en tryckkokare rullade jag bitarna i mjölblandningen som visat i ett recept, uppvärmd olja i en djup non stick-behållare och placerade kycklingbitarna i oljan när oljan var varm.

Efter det att den första batchen stekte, märkte jag att mycket mjöl hade samlats på botten av behållaren. Är det här normalt? Jag antar att detta skulle hända även om beläggningen var gjord av stickier saker. Problemet är att det här lagret med mjöl på botten fortsätter att öka med varje sats kyckling jag lägger. Finns det ett rätt sätt eller ett bättre sätt att göra detta och undvika all denna rest? Jag vill kunna återanvända oljan.

    
uppsättning Neha 25.01.2019 09:44

2 svar

8

När det är friterat, finns det inget sätt att undvika att rester samlas i botten av din kruka. Du kan skaka av överflödigt mjöl före stekning för att minska denna effekt, men du kommer alltid att ha lite rest. Den viktigaste skillnaden mellan friteringen i en kruka på en spis och en egen friterad restaurangstil är att friteraren i restaurangen är djup och har värmeelementet väl av botten. Det ger en kall zon där skräp samlar in, men brinner inte. Det är de brinnande bitar som finns kvar som orsakar störst försämring av din stekolja. Frityrgrytor i restaurangen tillåter olja att återanvändas under en längre tid, sedan filtreras och användas vidare. Beroende på mängden skräp, hur lång tid du använder och, viktigast av dina temperaturer, kan du filtrera och återanvända olja från din heminställning, men förmodligen inte mer än en eller två gånger. Om det börjar lukta "fiskigt" har du gått bortom möjligheten att återanvända.

Din nya kommentar tyder på att du är grunda stekning. I det här fallet skulle jag föreslå att oljan inte återanvänds. Temperaturkontroll är i bästa fall svårt, och förhållandet mellan olja och kyckling innebär att det sannolikt kommer att bli ganska nedbrutet när du är färdig.

    
svaret ges 25.01.2019 13:03
0

Det finns ett utmärkt verktyg för att filtrera de små partiklarna från oljan som jag alltid använder när friteringen. Jag har ifrågasatt mig samma sak efter att jag började bryta och steka olika rätter. Om du letar efter en finmaskningsfilter, är du säker på att du kan hitta en. Du kan använda den omedelbart när du ser oljan blir grumlig och kornpartiklar börjar göra det lukta och överklaga mindre rent.

    
svaret ges 25.01.2019 22:15