Varför premiärminister Churchill hatar sitt porträtt?

6

I den nionde episoden av Netflixs Kronan , Graham Sutherland målar Churchills porträtt som en 80: e födelsedagspresent från parlamentet, men premiärminister Churchill hatar det porträttet, i avsnitt: (enligt google Sutherlands porträtt av Winston Churchill )

Presentationsceremonin vid Westminster Hall registrerades av BBC. Statsminister Sir Winston Churchill noterade i sitt accepterande tal den oöverträffade ära som han visade och beskrev målningen (i en anmärkning som ofta betraktades som en backhanded kompliment) som "ett anmärkningsvärt exempel på modern konst" som kombinerar "kraft och glädje". Andra reaktioner blandades; vissa kritiker berömde sin likhet, men andra fördömde det som en skam.

Efter det är samtalet mellan premiärminister Churchill och Sutherland inte klart för mig varför Churchill inte gillar det stående !!? (kanske det är att engelska är mitt andra språk jag kunde inte förstå det ordentligt [det finns många tomter som jag inte förstår än.]

Så min fråga är "varför hatar Churchill sitt porträtt"?

    
uppsättning Rucha Bhatt Joshi 15.09.2017 15:13

1 svar

5

Det är inte lätt att täcka i några stycken vad som heltäckande omfattas av Simon Shama i Storbritanniens ansikte *

Churchill tänkte på sig själv som "Bulldog" med en antydan om "Cherub". Det var de enda två offentliga personerna han ansåg, någonsin.

Bulldogen var epitomiserad av Yousuf Karsh i detta minnesvärda fotografi

somsjälvharenfantastiskback-story.HanfickChurchill,somredanvarirriterad,iexaktfelhumörattle-genomatttasincigarravhonommedanhanrökaden,sedansnap.

GrahamSutherlandvaremellertidintevanaattmålavadämnetskulleföredra,meniställetförattnästankarikatyravadhansågframförhonom,vårtor&alla.

Detvåvarikrigfrånbörjan,menChurchillhadepressatsinförattsittaförmålningen-detskulleblienstoräraavenavdemestkändaparlamentarikernaibrittiskhistoria.
Sutherlandstalang,btw,haraldrigifrågasatts.Hanvarenstorkonstnär.

Churchillstaltillparlamentetfinnsfortfarande,&dunoteraratthanaldrigensvändersigföratttittapåmålningensomhankomplimangerarden.
Hanhadesettdet,hanhatadedet.
Hantroddeattdetfickhonomattsesvagut.

Hanvarsvag,hanvar80årgammal&återhämtasigfrånenstroke-ochdetvarintehurhanvilleattvärldenskullekommaihåghonom.

Hans fru hade målningen bränt snart efteråt.

* Jag kan inte hitta någon länk till showen själv, fast jag var säker på att det skulle vara på DVD någonstans. Simon Shama är en exceptionell historiker & täcker hans ämnen bra för tv. Han är alltid värt att titta på.

    
svaret ges 15.09.2017 15:41