Does fysisk interaktion med en illusion avslöja det för alla närvarande?

7

Många illusionstrollformer innehåller ett uttalande om fysisk interaktion med illusionen. Från Minor Illusion:

... Physical interaction with the image reveals it to be an illusion, because things can pass through it.
If a creature uses its action to examine the sound or image, the creature can determine that it is an illusion with a successful Intelligence (Investigation) check against your spell save DC. If a creature discerns the illusion for what it is, the illusion becomes faint to the creature.

Om en varelse interagerar fysiskt med illusionen blir det bara svagt för den varelsen eller för alla som bevittnar interaktionen?

Var vänlig och ta reda på fallet med ett objekt som inte kontrolleras av en varelse som gör interaktionen .

    
uppsättning Derek Stucki 14.11.2017 21:02

3 svar

9

Det blir svagt för alla som bevittnar interaktionen.

Jeremy Crawford, en D & D 5e speldesigner, tweeted förtydligandet:

Physical interaction with minor illusion reveals it to be illusory to anyone who witnesses that revelation.

Nästa stycke - "om en varelse använder sin åtgärd för att undersöka ljudet eller bilden ..." - innebär undersökning utan fysisk interaktion, vilket kräver en lyckad efterlysning (undersökning) och fungerar endast för en viss varelse (den ena vem lyckades kontrollen).

    
svaret ges 14.11.2017 22:30
1

Det blir bara svagt för varelsen. Enligt mindre illusionsbeskrivning

. If the creature discerns the illusion for what it is, the illusion becomes faint to the creature.

Det innebär att en varelse måste vara den som ska interagera med illusionen. Om man antar att man rör sig med illusionen eller kastar något på illusionen är en handling gjord för att urskilja den som en illusion, den enda personen som bör inse vad illusionen är, bör vara den som berörde illusionen eller kastade något på den.

Ett undantag till detta skulle vara familiars som bekant och det är ägaren delar en direkt mental länk som gör att spellcaster misslyckas med illusionen så fort det är bekant gör det.

När det gäller föremål som inte kastas av något som regn skulle de inte orsaka någon att disbelieve eftersom det inte är någon interaktion.

    
svaret ges 14.11.2017 21:04
0

Detta kommer att vara situational, beroende på vem som observerar, och hur nära. Den person som (till exempel) kasta facklan genom illusionen ser det för vad det är. Andra som uppenbarligen ser vittnen gå igenom illusionen kommer också att räkna ut det. Andra som är engagerade i kamp eller andra aktiviteter eller på annat sätt upptagen / distraherad / oförmögen att uppfatta evenemanget kommer sannolikt inte att dra nytta av demonstrationen. DM måste, baserat på situationen, styra vilka karaktärer som ser genom illusionen, som har en chans att (förmodligen genom att göra ett sparkaste) och som inte kommer att ha någon chans att.

    
svaret ges 15.11.2017 02:02