Vad ska jag använda för att reparera gips i ett badrum?

3

Vårt hus byggdes 1941, så alla ursprungliga väggar är gips (jag antar lath och gips?). Detta gäller för badrummet i fråga. Väggarna i det här badrummet är gips och målas med latexfärg. När duschridestången är i kontakt med väggen, har gipset börjat bryta sig, troligen på grund av fortsatt exponering för fukt. Jag märkte detta när jag gick för att byta ut staven för en ny och började skalla en del av den bubblande färgen borta. Se bilden för detaljerade bilder.

Min fråga är vad jag ska använda för att reparera denna skada. Jag har läst att normal spackling kan användas för att reparera mindre gipsskador, men är det bäst att använda i en fuktig badrumsinställning? Eller behöver jag gå på vägen för torrblandning som jag släpper över?

Och som en sidfråga, om det finns några förslag på vad jag kunde göra för att inte ha duschstången i direkt kontakt med väggen, skulle det också uppskattas. Tack.

    
uppsättning MegaMatt 09.04.2014 14:09

4 svar

3

Det finns några alternativ som kan användas för att reparera denna skada. Du kan använda standardfogförening (icke lätt) och applicera den i tunna lager för att undvika sprickbildning på grund av krympning, gemensam förening blandad med gips eller professionell oljebaserad gipsplast.

Det första steget skulle vara att torka väggen och inspektera den för mögel. Om det finns någon form av yta, kan du döda den med en renare som har blekmedel i den. Efter att ytan har rengjorts och torkats ordentligt, vill du applicera en fläckblockeringsprimer som Kilz. Detta ger dig en bra yta för att binda reparationen till. Du kan sedan applicera gipsfyllnadsmedlet av ditt val. Du kan behöva ange det i flera lager för att få ett bra resultat.

När du är nöjd med reparationen, kan du börja förbereda väggen för färg. Jag föreslår att du mumlar väggen med en inre / yttre klassprimer som kan stå upp till fukten. 2 - 3 lager ska vara tillräckliga för god täckning. Jag rekommenderar också att du sträcker primeren bortom det skadade området för att säkerställa att samma problem inte kommer att återupptas. Om du kan, pröva hela området runt duschen. När det har blivit grundat, kan du applicera toppskiktet. En bra idé är att ommåla hela badrummet med färg som är gjord för kök och badrum. Denna typ av färg kommer att motstå vatten och kan lätt rengöras. Många märken är också resistenta mot mögel.

    
svaret ges 26.05.2015 18:43
1

Efter att du har fyllt på den skadade väggen kan du använda vattentät färg för att skydda gipset. Föremål och material som används i badrum och kök bör vara fuktig.

    
svaret ges 10.04.2014 04:18
1

bcworkz och Snowman har rätt, men jag vill lägga till några detaljer. Det är utan tvekan fuktskador och allt som har fukt eller vattenskador måste tas bort och bytas ut. Dessutom är vatten och avloppsrör i detta badrum tvivelaktiga, i bästa fall, så jag rekommenderar starkt att du kontrollerar dem.

Men jag är inte säker på att det är slutet på dina problem: du borde applicera en viss hydroisolering både på golvet och på väggarna, för även om du är golv nu är det material som används som mineralbaserad isolering vilket innebär att gradvis de sönderdelas. och eftersom du borde applicera isolering på väggarna är det bra att göra ett "badkar".

Jag är rädd att keramiska plattor döljer en ännu större fråga, det är därför jag föreslår allt detta. När det gäller greenboard, håller jag inte med om det. För om du sätter in det, skulle keramiska plattor inte vara "framför" på resten av väggen, men i samma plan, eller till och med sämre "bakom" de plattor som är riktigt dåliga. Jag föreslår att efter att du har tagit bort gips applicerar du ett lager av murbruk, än någon isolering, och sedan målar du den över. Självklart är det billigare, åtgärda brinnande problemlösningen. Komplett lösning har utvecklats tidigare.

När det gäller duschstång kan du måla bara den delen av väggen, eller den ena väggen med akrylbaserad färg, som den som de använder för fasaden.

    
svaret ges 19.02.2015 11:12
0

Här är vad jag skulle föreslå för reparationer som detta

  • Spackla bara väggen. Inget speciellt behövs här
  • Prime det. Kan använda olja eller latex primer
  • Måla den med halvfärg eller högglansfärg. Glansdelen kommer att motstå fukten bättre än en normal latex. Du kan också välja en yttre oljebaserad färg, som skulle ge samma eller bättre fuktskydd
  • Installera en permanent duschstång. Spänningsstavar kommer att riva upp din vägg och lämna dig i samma situation på vägen. Kasta kanterna på väggen om du vill ha maximal vattenbeständighet.
  • svaret ges 08.04.2017 03:54