Vilka material ska användas för att försegla en fyrkantig sump grop

1

Jag har en sumppit i min källare som jag vill försegla för att minska radonnivåerna som ligger runt 6

Problemet är att alla sumppittäcken jag hittat är runda. Det verkar som om de inte kommer att fungera för den här kvadratkroppen.

Om jag skulle göra ett DIY-omslag, vilka material ska användas?

Jag planerar att byta ut min pump, men skulle vilja undvika att en pro kommer in för att installera en modern sumppit med lock.

    
uppsättning Jay P. 03.02.2016 13:13

2 svar

2

Jag skulle installera en ram byggd av behandlat timmer för att stödja locket. Ankera den på betongen med byggnadslim och betongskruvar (Tapcon). Det verkar som om din grop är mycket grunt, så du kan behöva bygga ramen ovanför gropen och omger den för att få höjd för pumpen etc. Jag tänker 2x4 mot väggarna och 2x10s motsatt , spola på toppen.

Köp eller bygg sedan ett polykarbonatlock genom att använda lämpliga grommets för penetreringen. Detta företag erbjuder ett stort urval av delar (och massor av bra information ). Om du vill använda ett av sina runt omslag, sätt ett 3/4 "behandlat plywooddäck på din ram och skär ett cirkulärt hål för att matcha. Skruva locket på med en remsa skumtejp under.

I en relaterad anmärkning är radonbekämpningssystem inte enbart beroende av hinder för Radongas, i sig, utan luftflödeshantering. Genom att ventilera underslab-luft späds Radon och släpps ut till en säker plats. Att helt enkelt försegla en grund är osannolikt att bli framgångsrik. Jag antar här att en fläkt eller statisk sugmekanism kommer att installeras.

    
svaret ges 03.02.2016 17:11
-1

Du kan skapa ett grundskydd för din sumppump med hjälp av en gjuten betongpottåda. Jag är inte säker på vilken storlek du behöver, men du borde kunna hitta pavers lokalt som är upp till 24x24.

Med en fuktig såg kan du klippa ett hak så stort att det glider på plats runt pumpen. Efter att omslaget har klippts i storlek kan du placera vanliga tegelstenar i gropen runt pumpen för att stödja locket. Detta kommer att täcka upp 80% till 90% av öppningen, vilket förmodligen kommer att vara tillräckligt bra. Denna täckningstyp kommer också att tillåta vattnet att flyta fritt i gropen.

Den största kostnaden skulle förmodligen vara uthyrning av våtsågen. Vissa hemförbättringsbutiker kommer att skära paverna gratis till dig om du har mätningarna, och du köper materialet där. De flesta butiker har också hyra enheter som är ganska billigt om du bara har det för en dag.

    
svaret ges 03.02.2016 17:02