Om jag kastar Banishment på mig själv i ett demiplan, var exakt avslutar jag?

13

Avslutar jag på min sista position i mitt inhemska plan, en slumpmässig plats i mitt ursprungsland, eller väljer jag var jag lämnar mitt hemland?

    
uppsättning Joseph Doob 07.03.2018 23:07

2 svar

15

Det är upp till din DM

Jeremy Crawford har utvecklat det här exakta scenariot:

If you cast banishment on yourself on a plane you're not native to & you fail the save, you return to your home plane. Who knows where! #DnD

När en stavningseffekt är vag eller oklart faller det till DM för att bedöma resultaten. Det är en del av 5e design ethos.

I detta fall ger förbud ingen vägledning för placeringen av en varelse som utkastas från planet som de för närvarande upptar, så det är helt upp till din DM.

I det här fallet hoppas du bättre att din DM är i gott humör och lägger dig åtminstone på torrt land!

Obs! RAW säger inget om att du kan misslyckas med ett ändamål

Det är värt att notera att inget i reglerna tillåter att man avsiktligt misslyckas med ett sparande kasta. Så, enligt RAW måste du rulla och misslyckas spara för att träda i kraft. Det är dock mycket rimligt att DM tillåter en sådan regel.

Se den här Q & A för mer diskussion om frågan.

    
svaret ges 07.03.2018 23:26
9

If the target is native to a different plane of existence that the one you're on, the target is banished with a faint popping noise, returning to its home plane. If the spell ends before 1 minute has passed, the target reappears in the space it left or in the nearest unoccupied space if that space is occupied. Otherwise, the target doesn't return.

Eftersom stavningen inte säger att caster väljer destinationen är det extremt osannolikt att caster får göra det. En sådan dom skulle strida kraftigt på högre nivåer som är avsedda för mellanplanering.

Stavningen förklarar inte hur man bestämmer målets destination, så DM har fri regeringstid för att placera målet var som helst i sitt hemland .

Men casteren (som också är målet i det här scenariot) har en minut att bestämma om de vill stanna på destinationen eller slutkoncentrationen för att återgå till föregående plats.

    
svaret ges 07.03.2018 23:39