Hur gick Kenobi till ytterkanten i Star Wars Episode II? [stängd]

1

I Star Wars Episode II, när Kenobi fick veta om yttre fälgen, kom han också att veta att ytterkanten är 12 parsec bort.

12 parsec = 12 * 3,26 ljusår = 39 ljusår (ca)

Enligt Einstein kan ingenting flytta snabbare än ljus. Vi kan inte förneka det även framför Star Wars avancerade teknik: vi kan hitta rymdfartshastighet lika med ljushastighet efter att ha slagit på hyperdrive (se senaste scenen i Star Wars Episode V & more).

Så skulle det ta minst 78 år för Kenobi för full returresa. Men allting hände mycket snabbt. Det fanns ingen ålderspåverkan på Kenobi. Även om vi betraktar tidsfördröjningseffekten, borde det vara ålderseffekt på andra (som var i Jedi-templet och senaten), men inget hände. Allt var snabbt. Hur är det möjligt?

    
uppsättning S S 23.02.2011 12:12

5 svar

13

FTL-resor i Star Wars har diskuterats här: Var Millennium Falcon för långsam?

Sammanfattning: Star Wars är inte hett på vetenskapen.

Se även: Varför och hur kan du höra explosioner i rymden i Star Wars?

    
svaret ges 23.02.2011 12:20
4

Den intressanta sidan till detta är, i avsnitt 4, säger Han att Falconen gör .5 förbi ljushastigheten. Om du lyssnar på kommentarer från en producent om ljushastighet är den ursprungliga förutsättningen att alla fartyg reser med lätta hastigheter och snabbare fartyg är på grund av navigering, varför orsaken till att Han också säger att Falcon gör Kessel Run i 12 parsecs - en avstånd snarare än tid.

Även i avsnitt 5, efter att falken gömmer sig på baksidan av en Imp-destroyerbro, säger impofficeren att Falcon kan vara halvvägs över galaxen. Det är snabbare än BSG, ST och flera andra universer kombinerat (förutom robotech)

Kommentaren var på en SW-show, inte kommentar till avsnitt 4.

    
svaret ges 23.02.2011 15:17
2

Sciencefiction, mer än "vardaglig" fiktion, kräver Suspension av misstro : i slutändan säger det saker Det är inte sant, och under filmens längd måste du vara redo att tro på saker som strider mot din allmänna kunskap. Star Wars är inte svår science fiction, du kan kallas för att avbryta din otro på vetenskapliga frågor.

Mest fiktion gör antagandet att det inte är meningsfullt i den verkliga världen, men gör en bra historia. I det här fallet är den vanliga termen att rymdskepp reser på hastigheten på tomten .

    
svaret ges 23.02.2011 20:10
1

Det är inte möjligt. Det är Science Fiction.

Star Wars : Gör det omöjliga möjligt sedan 1977.

    
svaret ges 23.02.2011 13:17
1

På grund av tidsutvidgningen skulle 78 år inte passera för Kenobi vid ljusets hastighet. Ingen tid skulle passera. Om han gick minutfraktioner under ljusets hastighet skulle det bara gå en kort stund. Bara resten av universum skulle ha 78 år passera. (Förutsatt att Kenobi går 0-lightspeed direkt)

Ljusets hastighet är inte en gräns, så mycket som det är hur resten av universum ser någonting som reser nära ögonblickligen på sin egen tidsskala.

    
svaret ges 23.02.2011 13:17