Om säkerhetskontroller under en layover tar för lång tid och jag förlorar flygningen, skulle flygbolaget hitta mig en lösning gratis?

3

Ta till exempel detta flyg:

På 45 minuter måste du gå igenom invandring, säkerhetskontroller och förmodligen behöva du gå till en annan terminal: det är i princip garanterat att du inte kan fånga den anslutande flygningen.

Om jag förlorar detta anslutande flyg, måste flygbolagen hitta en ersättningsflygning till mig? (eventuellt utan kostnad)

    
uppsättning Magnetic_dud 19.02.2018 11:48

1 svar

5

Om det är köpt som en resa (det verkar vara fallet) är det deras ansvar, så om det verkar möjligt kommer de att göra vad som krävs, oavsett om det tilldelas en anställd (med eller utan en golfbil) för att hjälpa dig, eller ge dig instruktioner på det snabbaste sättet. Om de misslyckas kan de uppgradera dig för att få dig på ett senare plan mot din destination (du kommer förmodligen vara berättigad till ersättning, så de har ett annat tydligt intresse för att få dig till var du vill vara), de kan också få ge dig en biljett för ett tåg eller något (förmodligen inte relevant).

Om det är två biljetter du köpte separat är det ditt ansvar, så var försiktig om du måste göra det.

    
svaret ges 19.02.2018 12:37