How tar jag bort färg från en porös bordsskiva?

1

Jag köpte en oavslutad köksuppsättning och hade tidigare målat den vit. Vi bestämde oss efter ett år att vi ville ha lite annorlunda utseende. Så vi bestämde oss för att vi ville ha kontrast av en naturlig eller färgad bordsskiva medan du lämnade resten av biten vit. Jag tänkte att jag bara skulle sanda toppen ner och bestämma sedan på en fläckfärg följt av 5 eller 6 skikt polyuretan.

Jag har lagt några allvarliga ansträngningar på att slipa bordsskivan. På avstånd ser det bra ut. Men när du kommer nära kan du se de vita specifikationerna prickade över hela bordet.

Jag tänkte bara mer slipning skulle göra tricket. Efter ungefär 40 minuters slipning med en elektrisk sander w / 60 grit papper finns fortfarande de flesta punkterna där. Jag antar att jag inte visade att träet var så poröst.

Herrn på min lokala hårdvaruaffär pekade mig mot en färgstrippare som heter Zip Strip och sa att skrapa och stålull efter att jag tillämpat det.

Innan jag spricker öppna flaskan av stripparen ville jag se om det fanns något jag saknade.

  • Är denna strippare kombinerad med skrapan & stålull kommer att vara värt det?
  • Bättre jag bara fortsätter att sanda eller är det en förlorad sak?
  • Ska jag bara raffinera toppen tillbaka till vit och kalla det en dag?

Jag är ledsen, men jag vet inte exakt träslag.

    
uppsättning SBerg413 28.10.2013 00:05

2 svar

1

Färgavvisaren kan vara till hjälp men det finns ingen garanti, särskilt efter att du har sandat det ganska lite redan. Avtagaren kan komma ner i de porösa delarna av träet och stryka färgen så att den kommer ut. Jag skulle säga att det är verkligen värt ett försök i ett litet område för att se om det hjälper. Du vet i kort ordning om det skulle vara värt ansträngningen att gå över hela ytan med stripparen. Jag ger det en kanske 20 till 30% chans att göra någon skillnad.

Om du fortsätter använda stripparen ....

  • Flytta bordet till ett mycket välventilerat område utan öppna flammor eller pilotljus
  • Använd gummihandskar av god kvalitet som sträcker sig bra över dina handleder
  • Var noga med att bära kläder som täcker en ren hud, var som helst stripper kan plaska
  • bära ögonskydd
  • Var försiktig med bortskaffande av pappershanddukar, trasor och stålull som du använder med stripparen

Bara för att kommentera din slipningsansträngning. Du angav inte hur stor bordet är, men 40 minuters slipning med en liten orbitalslipmaskin med 60 kornpapper över ett stort område är inte så mycket slipning. Du har kommit så långt så du kanske vill ge den en annan gå vid ytterligare slipning. Byt papper ofta, eftersom det kan göra en stor skillnad på hur väl papperet tar bort träet. Observera också att efter slipning med 60 gritpapper så mycket behöver du sätta det med successivt finare grits hela vägen till 220 eller finare för att få ytan i utmärkt form för din poly-finish.

    
svaret ges 28.10.2013 02:09
0

värmepistol eller fackla + spackelkniv hjälper till att ta bort gammal färg och bältessandare för var du kan och orbital / hand sand resten. Stripper tenderar att vätska färg och arbetar sig i porer / korn av träet mer än värme = mer slipning.

    
svaret ges 28.10.2013 02:23