A system rangordning episka nivåer bredvid gudomliga led?

5

Jag undrade hur många episka nivåer jag skulle kunna säga att en gudomlig rang är värd. Naturligtvis är det här en svår fråga att svara med precision, med tanke på att trollkarl 21 för episk spellcasting är strikt överlägsen de mest framträdande gudomliga förmågorna, medan den framträdande gudomliga förmågan gudomliga vapenfokusen är strikt hemskt.

Men säg att jag ville skapa ett system där en teckenpostnivå 20 kunde välja att ta X gudomliga rader och Y episka nivåer. Hur skulle jag homebrew ett sådant system?

    
uppsättning user7531 19.02.2013 20:08

3 svar

9

Det är omöjligt att konvertera mellan episka nivåer och gudomliga ranger på ett sätt som är systematiskt och rättvist.

Anledningen till detta är att varken "en episk klassnivå" eller "en gudomlig rang" är en konstant mätning av karaktären. Det finns en stor variation på varje enskilt kraftbidrag beroende på vilka specifika alternativ som valts.

För att titta på några exempel är en Epic Wizard-nivå en utomordentligt mer värdefull nivå än en Epic Monk-nivå. Vidare beror värdet på varje nivå / rank mycket på de siffror du redan har - Wizard 21 utan DR är nog bättre än Wizard 20 med DR 1. Men en Wizard 21 med DR 1 är definitivt bättre än Wizard 22 utan DR .

Detta är ett fenomen som förekommer i icke-episka D & D 3.5, men episka nivåer och gudomliga ranks har det värst av allt. Något system som du kan använda för att mäta makt på denna skala skulle vara komplicerat, med undantag, och skulle fortfarande bero på GM-bedömning.

I slutändan föreslår jag att du hanterar denna typ av bedömning från fall till fall för var och en av dina spelare.

    
svaret ges 19.02.2013 21:00
6

Först och främst, kasta ut det där-det finns inga regler som skrivet sätt att få gudomliga röster. (I kärna, hur som helst.) Det betyder att vi inte har någon annan metod vi behöver balansera med eller att använda som riktlinje.

Så, hur kraftfull är en gudomlig rangordning? Jag skulle bestrida påståendet att episk spellcasting är strikt överlägsen till stora förmågor, och gudar blir mycket mer än bara det. Att bara peka på det - en av de möjliga förmågorna är "Alter Reality ... Benefit: Denna förmåga liknar önskad spell. Gudomen tänker bara på någonting och gör det så. Att göra detta kräver åtminstone en standard action. " Möjligheten att kasta Wish som en standardåtgärd, obegränsat antal gånger per dag, utan XP eller materialkostnad, är något svårt att slå. Det säger inte att den episka spellcasting är stark. Åh, och det finns också möjlighet att Arcane Mastery ... Fördel: Gudomen kan förbereda en trollkarl som den kan kasta utan att använda en stavningsbok ... Gudinnan kan också uppfinna nya trollkarlar / trollkarlar utan att undersöka dem. " Detta ignorerar fortfarande den andra, generella förmågor som gudar får. Små saker, som DR 15, odödlighet, känner sig borta i en mil bort, bokstavligen får alltid en 20 (Men inte alltid en krit, tacka himlen för små barmhärtigheter ) på varje enskild rulle och kasta Greater Teleport som en stavning som förmåga att vilja.

Detta är en liten delmängd av de krafter som en karaktär med en enda gudomlig rang skulle ha. Jag är inte säker på hur många nivåer ett tecken skulle behöva uppnå innan man hämtar en. Offhand, jag ska gå med "Lots" och lämna den där.

Det svarar dock inte faktiskt din fråga.

Först bör detta vara ett uppdrag. Inte något som dina spelare bara får när de stiger upp. De borde döda en gud, eller hjälpa en gud enormt, eller rädda världen två gånger. Något lämpligt episkt. Då skulle jag ge dem all gudomlig rang 0, och öka den rang separat från när de nivåer. Låt dem hålla nivån upp som de normalt skulle, men ge dem alla ytterligare gudomliga röster när de uppnår något särskilt imponerande. Om det hjälper, har en gudomlig rang 1 gud några tusen dödliga dyrkare. Det fungerar helt bra för att festen / pantheonen som helhet ska dyrkas, och samlas ihop, eftersom pantheonen får efterföljare. Sådana ökar har lite att göra med en karaktärs nivå, även om de fortfarande kan använda sina vanliga krafter som de vill, förmodligen förstärkt med deras gudomliga krafter. Vilka befogenheter de har är ganska väl förbjudna av reglerna, bara inte hur man ökar dem.

När det gäller homebrew metoder för att öka dessa led, här är några idéer.

 • Behandla varje gudomlig rang som en nivå. (Spåras separat från normala nivåer.) De får bara gudomliga XP för att besegra motståndare med gudomliga ranks. Använd den vanliga XP / Nivå-tabellen för att bestämma hur mycket gudomligt XP som behövs för att jämföra de gudomliga rösterna.

 • Behandla varje gudomligt äventyr som en rang erhållen för att besegra en högre nivå av fiender. Låt dem långsamt slåss, lura och lura sig igenom de äldre ledarna av gudar. När varje nivå av gud faller - de går in för att fylla utrymmet.

 • Använd mängden av tillbedjanare som ett sätt att mäta det. Få dem (med krok eller skurk) att hitta sätt att öka antalet dödliga dyrkare.

 • Var bara medveten - utmanande dessa gudomdrivna individer kommer att bli intressanta. Jag skulle titta på den här frågan för hjälp med det.

      
  svaret ges 19.02.2013 21:36
  -1

  Jag har faktiskt tänkt på den här frågan på senare tid, mer som ett tankeprojekt än för ett verkligt spel. Jag har kollat på Channel Celestial stavningen från Bok med upphöjda gärningar , liksom den medfödda Channel Celestial förmågan som många av de nya himmelsklingarna har och jag skulle argumentera för de mäktiga himmelska ska ha, och därmed lägga till den förmågan att Solars och andra kraftfulla outsidare. Dessutom har jag tittat på Gudar & Demigods bok för både Salient Dvine Abilities samt Possess Mortal förmågan. För det mesta för roligt att tänka på hur en dödlig karaktär kan få tillgång till förmågor och befogenheter himmelska paragoner och gudar. Här är vad jag kom med: Det verkar som gudar har 20 outsider nivåer. Jag skulle härska att någon karaktär som vill bli en demi-gud och det skulle behöva vara hela partiet - de skulle först hitta ett sätt att bli en utomstående. Därefter skulle de behöva flytta 20 träffar i sin "outsider" -klass utan att verkligen få uberkraften att säga att bli sol, för det skulle innebära ytterligare ECL-justering. Outsider hit terning är dock ganska bra och du får några anständiga färdigheter och sparar kast. I slutet av dessa 20 utomstående träffade tärningarna skulle jag tillåta spelarna att bli gudomlig rang 0 och börja sin karriär som demi-gudar. Därefter bör progressionen till ökade gudomliga räcker vara i linje med vad som beskrivits ovan. Dina "gudomliga erfarenhetspoäng" bör spåras separat från dina "vanliga erfarenhetspoäng" och gudomliga rader ska behandlas nästan som nivåer.

  För spelare som försöker använda Pun-Pun eller andra relaterade stilar för att fuska systemet, vill jag påpeka att för att göra ett Is Assassin av en gud kommer det säkert att bli något som påverkar den gudomen på ett mycket riktigt direkt sätt och är relaterad till hans portfölj. Gudomen skulle känna till en dödlig infrigement mot honom, inte bara just nu då den dödliga har tanken på att göra en sådan sakreligiös sak, men veckor före den dödliga någonsin underhållande tanken. Således, i värsta fall, skulle den dödliga snuffas innan han någonsin bestämt sig för att göra en sådan sak. I bästa fall skulle guden tillåta det att hända och det ögonblick som Ice Assasin-spell var färdigt och spellcasteren försökte ge sitt första befäl till Is Assasin / Gud i det ögonblicket skulle Is Assasin / Gud faktiskt inte vara i spelarens kontroll. Gudomen kan skratta åt de dödliga och instruera honom i hans dumhet innan han släpper sin vrede över den dödliga för sin synd.

      
  svaret ges 11.09.2016 21:22