Vilken bok har en pojke som träffar en tjej på en främmande planet där han kraschade?

4

Jag läste en bok tillbaka på 90-talet om en pojke som möter en tjej på en främmande planet, och jag tror att han krasch landade där. Omslaget hade gröna kullar / berg på den, och det var antingen den andra eller första boken i en serie. Det kan ha varit avancerad teknik, och jag tror att det var antingen en australiensisk eller kanadensisk kvinnlig författare.

Ledsen att det inte är mycket att fortsätta, det är det omslag som stannar mest ut i mitt sinne. Blå himmel, gröna kullar / berg, pojken och tjejen. Snälla hjälp mig!

    
uppsättning user21709 17.01.2014 12:47

2 svar

4

Inte mycket att fortsätta, men det tar mig i åtanke av Monica Hughes Isis Lightens Keeper .

    
svaret ges 17.01.2014 13:02
3

Min första tanke var People-serien av Zenna Henderson. Jag kunde inte hitta ett matchande omslag, men en del av tomten involverar ett skepp som kommer från en säker planet för att rädda dessa utomjordingar (i princip människor med psykiska krafter) som hade krasch landade på jorden. Detta ger dig både den ursprungliga jordkraschen och den kontrollerade men grova landningen av räddningsfartyget. På skeppet är en tjej som smygar ut för att uppleva jorden styrd av en pojke som är född sedan den ursprungliga kraschen. De psykiska förmågorna är tillräckligt utvecklade för att likna avancerad teknik i vissa fall.

Från Wikipedia: De flesta av hennes berättelser betonar temat att vara annorlunda och farorna däri, exemplifierat av frasen "Different is dead". De har ofta barn eller ungdomar. De flesta är en del av hennes serie om historien om "folket", humanoid varelser från en avlägsen planet som tvingas emigrera till (bland annat) jorden när deras hemvärld förstörs av en naturkatastrof. Spredt mestadels genom den amerikanska sydvästra västern under landningen före 1900, är de avskilda från deras önskan att bevara sin hemkultur, inklusive deras religiösa och andliga övertygelser. Deras ovanliga förmågor ("presenter") innefattar telepati, telekines, profetia och läkning, som de kallar "tecken och övertygelser". Berättelserna beskriver folkgrupper, liksom ensamma isolerade individer, oftast som de försöker hitta samhällen och förblir distinkta i en värld som inte förstår dem.

Medan det aldrig uttryckligen stavas ut i berättelserna nämns det mycket tidigt i folkets historia, de hade en expansiv kolonial fas, och rymdflight måste komma ihåg när förstörelsen av hemmet var profeterat, så Jordens mänsklighet kan väl vara deras avlägsna kusiner. Detta skulle förklara likheten mellan de två arterna.

Började med "Ararat" (1952), Hendersons The People-berättelser uppträdde i tidskrifter och antologier, liksom den novellerade pilgrimsfärden: People's Book (1961) och The People: No Different Flesh (1966). Andra volymer inkluderar The People Collection (1991) och Insamling: The Complete People Stories (1995)

    
svaret ges 14.05.2017 01:09