Ersättare för lök och vitlök

11

Jag älskar smaken av lök och vitlök, och det verkar också som många andra gör det. Men de stör mig i magen så mycket att jag inte kan laga mat med dem. Vad kan jag använda på plats för att ge min mat en liknande smak?

    
uppsättning Mr. Shiny and New 安宇 21.07.2010 15:29

8 svar

10

Många sydasiatiska recept använder en (ganska konstig) krydda kallad "hing" eller asafoetida pulver. Det har en vagt liknande arom.

Generellt lägger du till en nypa till het olja innan du börjar ha en maträtt. En halv tesked är vanligtvis tillräckligt för en förberedelse på fyra till sex.

Du kan hitta det ganska lätt hos sydasiatiska livsmedelsbutiker och online.

Åh, och det är "konstigt" på grund av hur det samlas. Till skillnad från andra kryddor, det är inte från en frö eller frö pod eller bark - det är sap , torkad och markerad. (De flesta hingpulverna är förpackade med lite fyllmedel.)

    
svaret ges 21.07.2010 15:38
6

Vissa örter, daikon eller asafoetida pulver, som är en indisk krydda, används ofta som en löksubstitut. Du hittar den här: länk

Asafoetida kan också användas som ersättning för vitlök. Vitlökspinnar kan också fungera men är fortfarande ganska lökiga / vitlökiga.

Jag skulle surfa på denna sida lite. De har en hel del stora substitutioner för olika ingredienser: länk

    
svaret ges 21.07.2010 15:38
5

Om receptet kräver lök och vitlök, då sjalott skulle vara en bra ersättare, särskilt om du försöker göra maten mindre "tunga".

Shallots är relaterade till lök men mycket mildare än lök, och har också en smak som liknar vitlök (jag tror att det beror på mängden fenoler, men citerar inte mig på det).

Folk frågar ofta vad de kan ersätta för sjalar och det bästa svaret jag har hittat är lök och vitlök i ett 2: 1-förhållande - men det är inte riktigt detsamma, resultatet avslutas upp är mycket starkare än en skalot.

Faktum är att jag tror att många recept som kräver vitlök och lök faktiskt ska kalla på skalot, men att författarna av dessa recept antar att läsarna inte kommer att få dem (eller i vissa fall vet även var de ska få dem). Och det är synd, för alltför mycket lök och vitlök kan göra mycket skador på ett känsligt recept.

Jag kan inte lova att det här kommer att "sitta" bättre med dig - det beror verkligen på matsmältningssystemet och hur exakt du reagerar på lök - men i de flesta fall tenderar sjalotten att vara mildare på magen av samma anledning som de " bli mildare på smaklökarna. Så ge det värt att prova något som faktiskt kan förbättra din skåls smak i stället för att göra det smekare!

    
svaret ges 21.07.2010 16:35
3

Om du vill prova något mindre ortodoxa, skulle jag använda vild vitlök som samlades på våren i skogen. När du samlar, var försiktig så att du inte förväxlar den med "may lily" som är en giftig växt.

Du kan också göra en bra pesto av det.

    
svaret ges 24.07.2010 18:29
2

Om du gör vitlöksbröd och behöver en sub, så är det ett bra alternativ. Asiatisk (hing) och vissa näringsjäst är det ett bra alternativ.

I indisk matlagning kan hing med ingefära tillsättas för smakbyte av lök och vitlök.

Diakon, finskuren, med en nypa hing är en bra ersättning för rålök i hundar, etc.

Lök, vitlök och andra från Alium-familjen är förbjudna i hinduisk matlagning eftersom de har en Thamasik-effekt på en person. Tamasik benägenhet som lathet, brist på intresse för högre smak, över att äta, över sovande osv.

    
svaret ges 23.01.2014 20:45
0

Dehydrerad lökpulver. Det fungerar bra i soppor och grytor, men uppenbarligen kommer det inte att vara en bra ersättning för en hög sauterade lök på toppen av din biff.

Även i maj i juni kan du hitta Ramps (Wild Preeks, Wild Garlic, Mountain Garlic) - Allium Tricoccum, som har en härlig subtil smak och är lite lättare på magen.

    
svaret ges 21.07.2010 15:57
0

Gröna lökar eller gräslök kan vara en ersättning för lök om du kan hantera dem.

Vitlök är svårt att ersätta, men det beror på receptet. Några recept som salladsdressingar, du kan få köpa genom att utelämna det eller bara ersätta det med något på den bittera sidan som pickles eller plockade slag.

Om du ersätter det i matlagning, kanske det är tillräckligt med en högkvalitetslök och vitlökspulver (inte salt). Observera att detta råd endast bör användas av personer som inte kan äta lök / vitlök och inte av dumma människor som inte vill kissa och klippa

    
svaret ges 21.07.2010 16:01
0

Scallions fungerar riktigt bra som ersättningslök och vitlök, ja de smakar mildare men skallader har smakämnen i både mina ödmjuka åsikt. Gröna lökar / löklök lägger till en fin lök smak och gräslök är också bra överst på hamburgare, och till och med biff för en fin men ändå mild lök smak.

    
svaret ges 25.01.2014 14:55