Does Belgien eller dess invånare har några anteckningar i DC eller Marvel?

9

Som belgisk själv undrar jag ibland om Belgien bara är känt för sina choklad, pommes frites och öl, eller om Belgien har en betydande närvaro i DC eller Marvel-serier utom de (läckra) förbrukningsmaterialen.

Jag vet att Doctor Evil från Austin Powers har väckts i Belgien, men jag är förvånad över att jag inte har någon kunskap om en betydande roll för Belgien eller det belgiska folket i DC eller Marvel-serierna. Finns det en belgisk superhjälte eller supervillain? Finns det en historia båge som oftast förekommer i Belgien?

    
uppsättning Nzall 04.08.2014 11:46

4 svar

13

Ja, det finns. Sök på Marvel Wikia för Belgien-relaterade sökord . T.ex. det finns en Wolverine issue som har Belgien i sin titel.

Wolverine och Daken ha en blodig kamp i Bryssel (se "Möte Wolverine").

Söka efter "belgiska" avslöjar att Klaw har belgiskt medborgarskap.

Jag är inte bekant med DC Comics, men de har också sin egen Wikia. Kolla in utseendet för Belgien .

Inte comic-canon, men i " A Fractured House " (S02E06) av Marvel's Agents of SHIELD, en belgisk minister är utrustad och det säkra huset ligger i Belgien.

    
svaret ges 04.08.2014 11:55
1

Den officiella Marvel Atlasen innehåller tre tecken från Belgien:

svaret ges 12.09.2014 17:53
1

I Marvel's Ultimate Universe hade vi en supervillain som höjdes i Belgien, namngiven Victor Van Damme, AKA Doctor Doom.

(I huvud Marvel universum, Victor Von Doom föddes i det fiktiva landet Latveria).

    
svaret ges 15.05.2018 00:45
0

Det finns ett par belgiska tecken i marvel-serierna. 3 medlemmar av klawfamiljen (klaue), känd för sina hat för svart panter och viban. Det finns en belgisk mutant som faktiskt är en av de starkaste som någonsin varit: Mister M eller Absolon Mercator. Belgiska hänvisas också ibland i andra världskriget. för mer information om dessa karaktärer, kolla upp dem på fantastiska wikia :) (im belgiska själv så jag var också väldigt intresserad)

    
svaret ges 19.06.2016 21:38