Vilka är öppettiderna för de största attraktionerna på Islands Gyllene Cirkel (Gullfoss, Geysir, Þingvellir) under sommaren?

4

Detta är en uppföljningsfråga om JonathanRezz fråga Hur trångt är Islands största webbplatser under sommaren?

Island får fler turister år efter år - enligt en rapport från Islands turistbyrå , i juni 2017 besökte mer än 200k turister Island. Detta kan leda till trängsel i huvudattraktionerna (t.ex. Gullfoss, Geysir, Þingvellir) på Gyllene Cirkeln, en starkt annonserad rutt som besöks av många turister (oavsett om de är på turer eller på egna hjul) vid vissa tider på dagen.

Detta leder naturligtvis till förslag som människor kan få en bättre upplevelse om de besöker deras besök för att undvika publiken. Exempel är den här artikeln , denna TripAdvisor-diskussion , denna tidningsartikel och självklart ett svar här publicerat av mig själv , som besökte sommaren 2018.

Frågan är då: Vad är öppettiderna för dessa huvudattraktioner (Gullfoss, Geysir, Þingvellir) på sommaren (juni-augusti)? Några naturliga attraktioner stänger efter öppettider?

Internet tillhandahåller överraskande lite auktoritativ information, kanske för att folk tror att det är bländande självklart. Det vi vet så här säkert är:

 • Vattenfallet på Gullfoss är öppet 24/7 :
 • WHEN IS GULLFOSS OPEN?

  Gullfoss Kaffi schedule can be found here: http://www.gullfoss.is/cafe/

  Gullfoss Waterfall is open 24/7, it is a public open area.

  ... och Kaffi är öppen mellan 10:00 och 19:00, som den för närvarande står.

 • Servicecentret vid Þingvellir National Park, som fungerar som ett gropstopp, öppnar mellan 09 : 00-22: 00 :
 • The Service Centre in Þingvellir National Park is at Leirar, close to the camping grounds. [...]

  Summer opening (June - August): 09:00 - 22:00.

  ... som vi kan konstatera att nationalparken är öppen i minst denna timme. Det finns inga grindar runt nationalparken eller tecken som indikerar öppettiden som jag är medveten av och jag har antagit att inget kommer att hindra mig från att komma in där vid midnatt (vilket är när solen sätter men svävar strax under horisonten i mitten av juni).

 • Det verkar inte finnas någon officiell webbplats för Geysir. Även om det inte finns några grindar runt ingången, är det nästan omöjligt att Strokkur slutar explodera efter öppettider.
 • uppsättning B.Liu 18.11.2018 12:18

  0 svar