Urban legender: den största skallerormen i Texas

Cirkulerar via vidarebefordrad e-post sedan 2005, det finns en viral bild av vad som verkar vara en jätte skallerorm dödad i Texas. Påstås mäta 9 fot, 1 tum lång och väger 97 pund, det här är en mammutskallerorm! Emellertid är äktheten hos denna bild misstänkt, för det är inte känt att skallerormar växer till sådana proportioner. Denna analys av bilden och tillgängliga fakta försöker belysa sanningen av dessa påståenden

Exempel på e-postmeddelandet

Fw: "BIG" Texas Rattle Snake
Kom ihåg den här nästa gång du är ute i det höga gräset. Denna orm hittades nyligen på J & S Quik Mart som ligger strax söder om RR 3014 Turnoff på Highway 281 söder om Tow, Texas. [Det är strax väster om Burnett, Texas]
9 fot, 1 tum; 97 kg
En påminnelse om att dessa varelser faktiskt finns där och oavsett vad du tror, ​​ibland borde de inte bara få föreskrivande rättigheter att vara där, utan full rätt till väg.
Och här är hur man lagar dem ...
DYPFRIAD RATTLESNAKE
1 medelstor skallerorm (3-4 kg), skuren i biffar
1 / 2 koppmjöl
1/4 kopp majsmjöl
1/4 kopp cracker smulor
1 / 2 kopp mjölk
1 ägg
1/4 tsk vitlökspulver (inte vitlöksalt)
1 tesked salt
streckad peppar
Blanda torra ingredienser. Vispa mjölk i piskat ägg och använd för att doppa ormbiffar. Täck dem sedan med torra ingredienser. Stek, otäckt, i 400 graders olja tills det är brunt.
Namnlösa: Namn!

Analys

Förmodligen - nej, säkert - lite av en lång berättelse. En annan version av samma meddelande hävdar att bilden ovan togs nära Fritch, Texas. Ännu en version, som har gjort rundorna sedan 2006, säger att den togs nära Devil's Lake, North Dakota. Låt oss inse det: Det är ett vidarebefordrat e-postmeddelande. Människor gör upp det här när de går.

Det aktuella reptilen verkar vara en västra diamantskallorm (Crotalus atrox), som är infödd till Texas (men inte North Dakota) och är populärt känd som "Texas rattler." Det är giftigt och farligt. Du skulle inte vilja försöka plocka upp en av dessa om inte den är död.

Kameraperspektiv

Själva bilden verkar inte ha manipulerats, men perspektiv spelar en gigantisk roll i ormens uppenbara storlek. Lägg märke till hur exemplet dinglas på kanten av en stav. Lägg märke till hur mycket ormen är närmare kameralinsen än det mänskliga motivet, detta gör att dess relativa storlek överdrivs. Antingen det eller människan på bilden är en mindre än genomsnittlig man - kanske är det båda.

En vanlig orm av denna typ är vanligtvis cirka 4 meter lång. Även om de största exemplar av den västra diamantbacken kan växa till 6 eller 7 fot långa, har storleken på den här uppenbarligen överdrivits vid "9 fot, 1 tum." (Om det är sant skulle det ha varit den största västra diamantskallormen någonsin dokumenterad.) Texas är fullt av jätte ormhistorier.

Skallerormormat

När det gäller receptet har jag inte provat det, men det ser ut att vara ganska bra. Människor lagar mat och äter skallerormar på vissa ställen. Vanligtvis är köttet mjölat eller misshandlat och friterat, som i receptet ovan, men du kan också baka det med rosmarin och svamp om du föredrar det.

Det viktigaste att komma ihåg om du lagar skallerorm är att skinna dang-saken först. Annars kommer du troligtvis att bryta en tand.

Källor

Animal Fact Sheet: Western Diamondback Rattlesnake
Arizona-Sonora Desert Museum

Snake Photo Troligt trickfotografering
The Courier, 26 februari 2013

Om den jätte döda skallerorm-e-posten du fick ...
Bor tillsammans med djurlivet, 21 juli 2009