How gammal är inspelad historia i Star Wars galaxen?

13

Hur långt tillbaka går inspelad historia i Star Wars galaxen? Här skulle inspelad historia betyda vad som fortfarande är ihåg / känt under årens Star Wars-filmer. Om en händelse spelades in för 50 miljoner år sedan, men alla skrifter gick förlorade, skulle det inte betyda mycket för människor idag.

Vad jag vill veta är om galaxens folk har en känsla av en djup och gammal historia som går tillbaka hundratusentals eller till och med miljontals år.

Jag letar efter svar från kanonkällor.

    
uppsättning RichS 25.07.2017 01:32

1 svar

12

Tusentals år

På grund av dekanoniseringen 2014 har många detaljer i Star Wars-universum varit "förlorade". Som sådan har vi inte längre specifika datum för saker längre. Men flera uttalanden kraschade över filmerna och visar lutar mig att tro att i den galaktiska republikens fall var den inspelade historien spänd tillbaka minst 20 000 - 25 000 år.

Galaktiska republiken grundades ca 1000 BBY

"I will not like this Republic, that has stood for over a thousand years, be split in two." - Palpatine
Episode 2: Attack of the Clones

Det var en republik före den galaktiska republiken

"This lightsaber was stolen from Your Jedi temple by my Ancestors during the fall of the Old Republic." - Pre Vizsla
Star Wars: The Clone Wars - The Mandalore Plot

Den här gamla republiken stod för ungefär 20 000-25 000 år

"For over a thousand generations the Jedi Knights were the guardians of peace and justice in the Old Republic." - Obi Wan "Ben" Kenobi
Episode 4: A New Hope

Även om Kenobi hänvisade till båda republikerna i kombination är 1000 generationer mycket lång tid. Vi vet att biblioteket i Jedi-templet på Coruscant var uttömmande, så jag tvivlar inte på att Kenobi visste den här siffran för ett faktum. Och om Jedi behöll tillräckligt noga för att få räkna med de generationer som passerade, kan vi säkert säga att "inspelad historia" och minns historien sträckte sig ungefär 25 000 år.

Förutom ovanstående hör vi om några händelser som händer "tusentals år sedan" utan tydlig indikation av när exakt det var. Till exempel på Malachor:

Ahsoka: This was a battlefield.
Ezra: What happened here?
Ahsoka: It looks like at one time, thousands of years ago, Jedi knights attacked the temple.
Star Wars Rebels: Twilight of the Apprentice: Part I

Så att svara på din fråga tog inspelad historia över tusentals år. När Disney-kanon blir mer utbredd, skulle jag inte bli förvånad om vi hade ett mer specifikt datum vid något tillfälle, men för nu kan vi vara säkra på att Republiken kom ihåg sin ursprungliga grund och historien noterades från den tiden framåt.

Tänk på att jag svarade från Galaktiska republikens synvinkel. Jag skulle inte bli förvånad om, under det galaktiska riket, historiska förteckningar förstördes bortom återhämtning.

    
svaret ges 25.07.2017 03:09