Can vi spelar 13: e ålder med bara online SRD? Hur mycket kommer vi att sakna?

11

Jag vill ta den 13: e åldern för en snurrning bland mina vänner, men jag vill inte köpa böckerna innan jag prövar det för några solida sessioner. 13: e ålder SRD är tillgänglig fritt online. Kan vi använda det för att få hela 13-ålders erfarenheten, och om inte, vad exakt kommer vi att sakna?

    
uppsättning kviiri 10.07.2017 09:09

5 svar

6

13: e ålder SRD är tillräcklig för att njuta av fördelar med Archmage Engine.

Du kommer dock att sakna dig . Till exempel:

  • Rob Heinsoo och Jonathan Tweet skrivning. I introduktionen lovar de att ge en produkt av deras långa dalliance med RPG-spel. Regler tillhandahålls på vänligt informellt och underhållande sätt: "Vi säger inte exakt vad ..." att göra, men du får standardalternativ och tips / råd om varianter.

  • Kärninställning och ikoner. De presenteras på ett sätt som ger dig utrymme för tolkning och att ge dig möjligheter att göra saker. Även om det är lite irksom för gamla skolvänner som jag (jag älskar hårda fakta), spelar spelarna sannolikt att vara centrum för uppmärksamhet, och världen väntar bara på att följa upp med galna shenanigans.

  • När man talar om ikoner, utan kärnbok, är det osannolikt att de är användbara. Tänk på att hoppa över ikonregler tills du får kärnboken.

  • 13: e True Ways ger väldigt avancerade klasser och komplicerade monster. Bestiary var förmodligen den mest underbara boken av monster tills Bestiary 2 släpptes.

  • Listan skulle inte vara fullständig utan att nämna levande fängelsehålor och Stenfins ögon. Levande fängelsehålan är en malign enhet som trivs på att erhålla nya byggnader (rum), skatter och varelser. Stone Thief är en Moby-Dick av levande fängelsehålor. Stenfins ögon är förmodligen den mest otroliga kampanjen byggd runt jakten på en elusiv rovdjur som åt din hemstad!

Som sagt är det starkt rekommenderat att granska / få följande gratis saker :

  • 13: e SRD PDF-fil (kan erhållas från DriveThruRPG) är den mest aktuella och fullständiga versionen SRD. Den innehåller också en hel del väldigt viktig regeluppdatering och förtydliganden. Jag anser detta vara en obligatorisk version av reglerna.

  • Formulerbar PDF för karaktärsblad . Utskriftsvänlig.

  • Mästarlista över online-resurser . Se till att spelarna läser en sammanfattande sammanfattning av systemet, medan du, en GM, håller tvåsidiga systemkärnor till hands.

svaret ges 10.07.2017 23:51
7

SRD är en bra referens, men boken själv är en glädje att läsa och jag rekommenderar starkt att du får en kopia. Det är inte bara att du saknar en mycket attraktiv layout och en läsbar stil, men du saknar en hel del världsdetaljer: monster, beskrivning av städer, monster och ikonerna och så vidare.

Du saknar också spelmästaren och tipsar av författarna, som är intressanta och informativa!

Här är ett slumpmässigt exempel (på bakgrundspunkter):

Through most of our playtesting, we used varying numbers of background points for each of the classes. We were sticking with traditional fantasy interpretations of the rogue as a high-skill character and the fighter as a low-skill character. We never felt entirely comfortable about this traditionalism. We included equal background points an optional rule. But our playtesters had stronger feelings. They hated giving some classes fewer background points. They felt it betrayed the game’s storytelling possibilities. So we finally decided to write the rules the way people want to play instead of acting like cantankerous traditionalists. So if you are a GM who wants classes to start with unequal backgrounds (and the class talents that help the rogue, ranger, bard, and wizard in certain directions aren’t enough for you), use our original background points numbers as your optional rule: barbarian 6; bard 10; cleric 8; fighter 6; paladin 6; ranger 10; rogue 10; sorcerer 6; wizard 8.

För mig som GM är dessa direktmeddelanden som förklarar saker mycket hjälpsamma - de får mig att förstå när något är diskutabelt, presentera andra alternativ och förklara "tonen" i besluten. Plus, roligt att läsa.

För mig är $ 25 för PDF ett enkelt val - det är en enda bok med allt du behöver, vackert skrivet och (yay!) väl indexerat. Jag tror att ditt huvudsakliga beslut kommer att vara om du vill ha en kopia också!

    
svaret ges 10.07.2017 23:40
3

Du kan spela det helt (speciellt om du planerar att använda egna ikoner istället för den föreslagna standarden), men skrivandet i 13-åldersböckerna är något av det bästa i några RPG-böcker någonsin, och du saknar dig på massor av krokar, förslag och smak.

Standardinställningarna och standardinställningen är inte fullt utdelade (avsiktligt!). Jag säger åtminstone att GM bör få kärnboken för smak och krokar.

    
svaret ges 10.07.2017 21:33
3

Mekaniskt skulle du ha det bra, alla klasser och deras förmågor är fullt utslagna på SRD, och de flesta om inte alla strids-, färdighetsregler och klassningsregler är där. Du kommer sakna ganska mycket smak, inklusive ikonernas detaljer, saknar bestiary självklart, och i stort sett alla Writer's Tips och tricks i kommentarer.

    
svaret ges 10.07.2017 22:00
1

SRD kommer att ge cirka 99% av vad du behöver för hela 13-ålders erfarenheten. Den mest aktuella SRD-klassen (13 True Ways-klasser), en PDF-karta över världskartan och en nivå 8-organiserad Play-kampanj är alla gratis på DriveThruRPG .

Organiserad uppspelning är en ledig resurs Pelgrane Press / Archmage tillhandahåller det som ställer upp allt arbete för en GM för att köra en kampanj för jämn nivå (dvs 2, 4, 6, 8). De tillhandahåller GM-tips, förklarar montage, har monsterstatblock inbyggda i PDF-berättelsen och listar även magiska objekt.

Det finns ytterligare gratis resurser från Pelgrane Press-webbplatsen som också är användbara . Mina rekommendationer här är de färdiga tecknen / blankt teckenblad och kraftdäcken (om spelarna vill ha utskrivbara referenskort för spells / skills).

Du kan också få mer gratis Organiserade Play-kampanjer på samma webbplats . Dessa kommer att ge dig gott om möjligheter att prova systemet för några soliga sessioner.

Den största "coola faktorn" av 13-åringens erfarenhet, om jag var tvungen att välja en, är Escalation Die. Detta finns på SRDs sida 331, och är ett bra verktyg som kan användas för alla RPG-system. Det är en liten / lätt funktion, men det ger spelarna möjlighet att slå som drabbade drakar och hjälper GM genom att förhindra kamp från att ta upp en större del av din speltid.

    
svaret ges 11.07.2017 02:46