Does luftflöde arbeta här mellan rum?

0

I mitt 1950-tal rambler hus är all uppvärmning via vattenbaserade baseboard enheter. Dessa enheter är bundna av en enda rörslinga till en panna i "mitten" av huset. Huvudrummet har majoriteten av enheterna med enkel längd.

En enhet i synnerhet är på en gemensam vägg mellan huvudrummet och ett sovrum. Detta sovrum är ofta kallare än resten av huset. Jag undrar om strategiska hål i denna delade vägg kan förbättra temperaturen i detta sovrum.

Speciellt har jag hört talas om "popcan solar heat" -konceptet, och för min tänkande borde samma idé fungera för denna baseboard-enhet, eller hur? Så om jag borrar hål vid basen av väggen under den enhet som är i huvudrummet, ska enheten ta kall luft från sovrummet genom enheten och värma den. Om jag också borrar hål i taket i samma vägg för att matcha, så borde det vara en luftväxling så att säga.

Är det här förnuftigt? Kommer denna luftutbyte göra någon märkbar skillnad i temperaturen i sovrummet, eller skulle jag skada en vägg utan någon märkbar fördel?

    
uppsättning abiessu 09.11.2017 02:15

1 svar

1

Jag kunde inte rekommendera din strategi. Det här är inte hur vi trivs varmt ett rum. Du kan behöva bryta din enda slinga i två slingor eller till och med tre slingor. Nästan aldrig skulle vi ansluta ett helt hus på en enda slinga. Den första radiatorn skulle vara för varm och den sista skulle vara för kall.
Värmaren som finns i varje rum ska värma det rummet eller värmaren är inte korrekt dimensionerad eller rören som ansluter den till pannan är inte dimensionerade eller utformade på rätt sätt. P.

    
svaret ges 09.11.2017 09:20