Vad är några tips / tekniker för att applicera knockdown-textur på gips?

2

Jag skulle vilja få råd om att applicera knockdown-textur och fixa mina egna misstag i processen. Konsistensen jag letar efter är något liknande det här:

Enligten eHowartikel tror jag att de grundläggande stegen är:

 • Fyll en ren hink med sammansatt appr. 4 tum från botten, lägg till vatten (Låt oss börja med 4 koppar), blanda och tillsätt vatten tills din blandning är den av en pannkaka smeten, häll i behållare. Kompressorn bör sättas till 25 till 30 p.s.i. Håll sprutan 2 meter från vägg och spray - starta från toppen och arbeta dig ner, en gång längst ner på väggen, skift över och arbeta dig uppåt och flytta dig till nästa vägg. Se till att när du sprayar de andra väggarna, så håller du ögonen på den textur du redan har applicerat. När toppen av texturen blir slösen (inte mer glans till den) är den redo att knockdown.

 • När den övre delen av texturen har en matt finish, ta en 12 tums gipsskiv och LYTT dra den över Texture, använd inte mycket tryck, bara en mycket enkel drag kommer att ge dig det utseende du är försöker uppnå. Du kommer märka att du har tunnat ut texturen och givet den något av ett Stucco-utseende. Många av de böcker som skrivs på detta tyder på att knacka texturen ner från topp till botten. Men med tanke på att väggarna är långt ifrån att vara platta, verkar de från sida till sida ge bättre resultat.

 • Rengöring är lätt --- vatten, även om du har texturen på trim, kommer en enkel svamp och varmt vatten att göra tricket.

 • (Jag parafraserade vissa delar av artikeln).

  Mina frågor är:

  • Vilken typ av förberedelse behövs innan du börjar? Jag antar att jag borde lägga ner en droppduk?
  • När jag är ny på detta, är jag säker på att jag ska göra misstag. Vad kan man göra för att "göra om" olika avsnitt?
  • Artiklarna refererar till en standard gipsskivor istället för knockdown kniv. Gör knockdown knivar lättare?
  • Finns det några andra tips du kan föreslå för en nybörjare?
  uppsättning Mike B 23.10.2010 16:46

  1 svar

  5
  • Förberedelse: Använd definitivt droppduk. Eftersom det är ett vått jobb, rekommenderar jag också att du lägger ner ett lager av målarens plast ovanpå dropptorken. Detta kommer att fånga det mesta av splatteren och gör det mycket enklare att rengöra Jag tror att texturföreningen har några vidhäftningsegenskaper, så länge väggarna är rena, kommer det att hålla sig bra.

  • Fixeringsfel: du har flera minuter att bestämma om du gillar hur jobbet ser ut. Om det inte gör, skrapa bara av texturen och börja om.

  • Verktyg: en knockdown kniv är mycket större än de flesta tapande knivarna, så du måste göra färre pass med det för ett visst område, så färre platser där du kan ha linjer. Min textur kille använder faktiskt en hök istället för en kniv (han lägger klistermarker på höken och trycker sedan på den på väggen), så verktyget spelar ingen roll.

  • Tips: Använd inte för mycket texturförening; varje droppe kommer att sprida sig ganska lite när du knackar ner den. Tryck inte för hårt med verktyget: du sprider ut det, inte skrapar av det. När det torkar, kommer du sannolikt att ha lite spetsiga bitar som sticker ut där verktyget drar bort från väggen; gå tillbaka över ytan med din knäppande kniv för att slå dem av (annars kommer de att bryta av när du rullar primer eller målar över dem och du har lite bitar av textur i din färg!)

  svaret ges 23.10.2010 17:32