Hur man spelar pool som proffsen (tips och tekniker)

Hur man spelar som proffsen - tips och tricks online här

Även om alla jag skjuter med vill lära sig att spela pool som proffsen (om de inte redan är en biljardproffs!) Tar det mer än bara långa, tråkiga timmar med övningar med repetition.

Det tar den typ av fokuserad, intelligent skottövning som jag beskriver nedan, från en senaste lektion med en student som flög över 20 timmar för att se mig från halvvägs över hela världen ...

... Följ rutinerna och teknikerna nedan, de är ganska roliga och enkla i de flesta fall. Du behöver inte träna i timmar i taget (som min student) för att utveckla en pro-liknande stroke.

Skjut skott med medelhastighet

Fäst också några enkla klipp, med mjukaste möjliga slag och hårdast möjliga slag, från din "perfekta mediumhållning" för medelhastighetsslag. Gör sedan detsamma, "supermjukt" och "superhårt", men använd din kö och broavstånd som en linjal för att få din hållning, huvudet och båda händerna nära för mjuk och långt tillbaka för kraft.

Med andra ord, lär dig hur mycket kontroll du säkert kan behålla, och hur och hårt och mjukt du kan slå från medium hållning / medium broavstånd, och rör sedan dina fötter istället för dina händer och cue stick innan du antar en fullständig, fullständig hållning, att modifiera för att skjuta mjukt (och även hårt).

Försök sedan med dessa klippade skott för att förbättra din touch

Skjut några bollar från nära den andra diamanten från ett vinklat snitt på 70 till 75 grader, till både vänster och höger sida av bordet i hörnfickorna (boll nära mitten av kortskenan, skjut någonstans åt sidan eller den andra inne i köket.

Skjut några av de mycket hårda skärningarna nu, med raka slag och sedan halvmassé (avsiktliga böjda slag), gå sedan tillbaka till den andra diamanten och "låt de vanliga slag flyta" igen. Får du någon spruta eller avböjning? Är det okej att spruta om du kastar köbollen ordentligt i diamanten för att kompensera? KÄNN snittåtgärden på objektet bollar-fysiskt omöjligt, säger du? Du kan få stor känsla vid slagtid oavsett.

Ta av ess och drottningar först

När alla ovanstående har slutförts till din tillfredsställelse, racka tio bollar i en triangelform (lämna den sista traditionella raden med fem bollar ur racket). Bryt inte med ett superhårt brott, men med ett hårt brott tagit rakt in i huvudbollen från nära huvudfläcken (mittemot fotfläcken, eller med andra ord, nästan rakt in i huvudbollen från mitt på huvudet sträng).

Titta på pausen och de tio eller mindre bollarna som återstår och identifiera alla ess, kungar, drottningar och skämtare på bordet. Ta bollen i handen och försök att köra bordet i två omgångar eller mindre (som i bowling är en strejk alla tio efter pausen, en reserv är alla tio med bara saknas en gång).

NÄR du missar en andra gång i de tio bollarna efter bollen i handen från pausen, racka om och börja om igen. Om du bryter in en boll, tar bollen i handen, springer en, missar, springer två till och missar-du har gjort fyra bollar, är du klar, rack tio till och bryter igen.

Diamant-diamant pro-utmaningen för att skärpa ditt öga

Du kan också sätta en föremålskula en diamant för en diamant från hörnet som jag föreslår, och skära den i närliggande hörnficka. Använd de specialiserade engelska slag och andra slag som vi har studerat för att spela position med den vita bollen. Bli inte lat på den "enkla" föremålskulan, annars faller den inte.

Ta stickpinne under vattnet och kontrollera om det inte finns något motstånd vid stroke. Endast under vattnet kan du känna absolut motstånd eller brist på motstånd mot rörelse framåt. (Bara skojar. Pröva inte det här, läsare, i din hempool för pool. - "Quick Draw") 🙂

De två tee-rörelserna

Kom ihåg att du kan stryka mellan två golf-tees på ett biljardbord för att bekräfta en rak stroke eller en tendens att skämma på ett eller annat sätt.

Det är bäst att ställa in utslagsplatserna på vardera sidan av din cue-stick medan du riktar dig mot en cue-boll och sedan titta på målobjektet eller fickan för att simulera faktiska ströförhållanden under turneringsspel. Du kan ta in t-skjortorna närmare när du känner att din avslappnade, klassiska stroke är mer laser-rak utan att avvika från den ena eller den andra sidan.

Observera också alla tendenser du har (som att alltid slå ner höger sidoutslagsplats när du missar ett rakt slag genom mittkönsbollen. (De flesta högerhänder har problem med att slå till höger om dit de har riktat sig.) Hur man spelar pool som proffsen? Döda dessa tendenser!

Detaljerad klassisk poolslag

Få pro-tankesättet - "lugn och vinn"

Var noga med att använda det jag kallar "lugn och vinn-tekniken" som vi har diskuterat. Öva nu för att vara redo för kommande turneringsspel.

Och naturligtvis kommer det jag har främjat för att förbättra din förmåga att fånga långa, raka skott en stor välsignelse för ditt spel.

Matts råd för långa, raka skott (liten eller ingen skärvinkel)

Du kan också använda min "cushion devastator shot" för att bli skarpare. Var noga med att hålla den objektbollen tillräckligt utmanande för din skicklighetsnivå. Och ta inga fångar! Du letar efter absolut dödade, döda som döda kan vara, stoppskott. Ingen ersättning av objektkulan med kökulan vid anslag.

Tål inte att rulla framåt eller bakåt från stötar, till och med fraktioner av en tum ...

Lycka till dig och alla mina About.com-läsare vid borden.

Kom ikapp på del I i denna serie: Hur man spelar pool som proffsen - del I