Varför orsakar cyloner en förintelse?

21

Varför stör Cylons för att förstöra människorna? Vad är deras resonemang? De kunde ha varit lika befolkade resten av universum och lämnade de dumma människorna ensamma, att förstöra människorna borde ha noterats som ett slöseri med tid. Varför valde de att delta?

    
uppsättning JustinKaz 03.05.2011 17:16

3 svar

20

En infångad version av Boomer (jag tror att det var faktiskt Athena) förklarar det till Adama. Hon säger att cylonerna tror att människorna bara inte förtjänar att leva. Implikationerna är det på grund av deras oförmåga att leva upp till en moralisk standard.

Tänk på det som en rensning eller utrensning.

Människan är också ett hot mot Cylons synvinkel och Cylons är långlivade. Om de leder till en annan galax, är deras rädsla att vid något tillfälle kan människorna sprida sig och överträffa dem och hitta dem igen. Om det hände skulle det inte vara deras barn som hotades, det skulle vara dem. Så utrotande mänskligheten skulle skydda cylonen nerför linjen.

    
svaret ges 03.05.2011 18:12
6

De trodde att de var nästa steg i evolutionen. Och du vet vad som vanligtvis händer med en förfäderslag när en mer utvecklad version kommer runt. Förfäderna slutar erkännas av fossilerna.

    
svaret ges 04.05.2011 12:32
4

Du lär dig en hel del från serien - hur Ones (Cavil) föragtas som "enbart" och ineffektivt kött, och deras önskan att avvärja sina skapares plan (för att människor och cyloner ska samexisteras i fred).

Som @TangoOversway nämnde - hade cylonerna (åtminstone skinnjobbarna) en känsla av självrättighet och var på den "en sanna vägen".

Det fanns också åtminstone en incident under eldstaden där kolonierna invaderade cylonutrymme - det kunde ha blivit provocerat av cylonerna som sedan arrangerade förebyggande nukleär strejk mot kolonierna.

    
svaret ges 04.05.2011 01:14