Vad orsakar en transgenderidentitet?

Det finns många teorier, men ingen vet exakt vad som gör någon transgender. Nyligen fokuserar dock vissa människor mindre på vad som gör en person trans och mer på hur man bäst tillgodoser transfolks behov.

Möjliga orsaker

Det har forskats mycket på vad som får någon att vara transgender. Som Crossport Gender Support Group förklarar,

Teorier om både psykologisk och biologisk kausalitet har vidarebefordrats och det är mycket troligt att det finns olika orsaker för olika individer. På senare tid tyder stark forskning på att felaktig utsöndring av manligt hormon under missförhållanden under fostrets utveckling kan skapa en transkönad person - vare sig man eller kvinna. Biologiskt kommer naturen att producera en kvinna om manliga androgener tillförs vid rätt tidpunkter och i rätt mängder. Det finns fysiologiska och mentala gråområden mellan manliga och kvinnliga "absolutter". Dessutom finns det några teorier som argumenterar för en genetisk modell för kausalitet.

Etiketten för könsidentitetsstörning

Trots det faktum att orsakerna till en transgenderidentitet inte är kända har transgender vanligtvis sett på som en psykologisk fråga. Faktum är att den till och med har sin egen psykiatriska diagnos i Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders: "Gender Identity Disorder." Naturligtvis tycker inte alla att en sådan etikett är lämplig.

En medicinsk inte psykologisk fråga

Dr Norman P. Spack, medgrundare av Gender Management Services Program, en klinik som tillhandahåller behandlingar för att försena puberteten hos barn som ifrågasätter deras kön, anser att vi borde se på en transgenderidentitet som ett medicinskt tillstånd, inte som ett psykiskt oordning.

Som han förklarade under ett evenemang i Harvard Transgender Awareness Week, "Dessa människor är inte galna. Det är ett medicinskt tillstånd."

Effekten på transgender tonåringar

Om denna uppfattning blir utbredd kan det verkligen påverka sättet att behandla ungdomar på. För närvarande är de flesta inte tillåtna med kirurgi eller hormonbehandling på grund av sin ålder.

Som en tonårstransman skriver på forumet,

"Mina föräldrar har inte låtit mig ta testosteron ännu, och kommer förmodligen inte göra det i minst ett år, så det är uteslutet på ett tag (vilket suger, för jag passerar för närvarande som en ganska ung pojke, imho, och kommer att behöver snart testosteron för att se min ålder). "

Och även om det är kontroversiellt, kan det vara mycket fördelaktigt att låta tonåringar börja övergå. I själva verket har studier visat att ungdomar som började hormonbehandling som tonåringar hade färre psykologiska problem än människor som började övergå i vuxen ålder.

Så även om vi kanske inte vet vad som orsakar att någon är transpersoner lär vi oss mer och mer om hur vi kan hjälpa till att göra övergången enklare.