Vägar för att lägga till ordentlig ventilation till vind med åsventil på taket?

1

Vi fick ett nytt tak ungefär fyra år sedan. Loftet är oavslutat. Det är en delad nivå hemma, och het som Hades på övervåningen.

Takterrasserna ansåg tyvärr inte vinden ventilation. De installerade en åsventil, men det enda intaget är en gavelventil nära takets topp. Nu inser vi att varmluft stannar längst ner på vinden i det scenariot. Så vi behöver lägga till ventilation längst ner på vinden. Våra soffits är inte ventilerade. Jag tycker att alternativen är att ventilera soffitsna, eller för att lägga till en överblåsningsventilation längs takets nedre kant (försegla sedan ventilationsventilen). Är något av dessa alternativ att föredra för ett relativt nytt tak? Vi bor i DC.

    
uppsättning Monica 26.06.2018 17:47

3 svar

3

Jag skulle lägga till soffit ventiler. Om det är trä soffit är det ganska enkelt att skära hålen med en liten rotationssag eller ett oscillerande multiverktyg. Skruva sedan på prefabricerade ventiler från vilken utmatning som helst. Om det är soffit i aluminium har jag bytt ut massiva paneler med avluftning också, och du kan rymma dem och lägga in så mycket som önskat. Om det är aluminiumfasad på framsidan, så tar du bort fasciaen först gör att avlägsna och installera om paneler är en snap. Ta först bort aluminiumfasaden (på framsidan) genom att dra ned naglarna med tång. Jag gillar alltid att skruva alun fascia på igen med små rostfria Phillips skruvar.

Men om det är träfascia som vanligtvis hänger sig förbi soffiten framför, blir det mer problematiskt. Jag vill inte försöka förklara det för dig annat än att ge dig en uppfattning att den här applikationen kan vara mer av ett problem att ersätta alun soffit paneler.

Åh, och om gavelventilerna inte läcker i blåsande regn, lämna dem bara, de kommer bara att ge mer luftflöde på toppnivå. Jag ser ingen anledning att försegla ventilationsventilen om du inte ser bevis på att ventilventilerna tar i vatten i ett blåst regn (vissa gör det, vissa gör inte) Om det inte är ett tidigare problem, lämna bara dem. Viljan har ingen negativ inverkan på ventilation i något alternativscenario.

    
svaret ges 26.06.2018 20:06
0

Du säger, "Tyvärr tyckte takarna inte ventilation." Det är faktiskt inte ett alternativ. Det krävs enligt kod. Jag skulle avbryta kontrollen och få tillbaka dem för att avsluta jobbet. (Se ICC R806.)

Din vind är nödvändig för att ha ventilation på 1/150 området på vinden. (Se ICC R806.1.) Så, om ditt hus är 24 'x 40' behöver du 24 'x 40' / 150 = 6,4 sf.

Det finns emellertid ett undantag som tillåter 1/300 området om mellan 40% och 50% av ventilationen ligger i den övre tredjedelen av din vind. (Se ICC R806.2)

Det finns ett annat undantag som handlar om din ångspärr, men du behöver en klass I eller II installerad på vintertidssidan.

Fick de ett bygglov?

    
svaret ges 26.06.2018 21:05
0

Ett annat alternativ är att sätta en avluftsfläkt på vinden, på en termostat. Vilken typ av fläkt skulle bero på byggandet av ditt tak. Det finns även soldrivna vindsvålar.

    
svaret ges 27.06.2018 01:36