Vår jag en helt ny cooktop som inte har någon vit neutral tråd?

8

Min gamla kokkärl, som byts ut, ansluter till en j-box med svarta, röda, vita och raka jordledningar, som går till en 40 amp brytare (USA här märkte denna webbplats är också populär i Europa).

Vi har just köpt en helt ny Bosch-kokkärl, som bara har svarta, röda och raka jordledningar och säger: "Anslut endast till en 3-ledad, 120/240 volts strömförsörjning, det är inte nödvändigt med en neutral ledare för Apparatens funktion. Potentialen vid strömförsörjningens elektriska anslutningar ska vara 150 volt till jord eller mindre. " Det nämns också att ha en 30 amp brytare och är kompatibel med 240 eller 208 volt (vilket jag tror betyder att den kan hantera en- eller trefasström, vilket är bra eftersom jag inte vet vilket vi har).

Jag kan blanda upp två frågor här (strömbrytareförstärkare och neutraltrådsproblem) men kan jag koppla detta till den befintliga installationen, eller behöver jag få elektrikeren att komma in och byta något i brytaren?

Observera att jag är fullt medveten om att det rätta svaret är att ringa elektrikeren för att hantera detta och dubbelkontrollera allting - jag tycker att det är viktigt för mig att förstå hur allting fungerar innan jag ringer någon i så när jag pratar med dem jag kan se till att vi är på samma sida.

    
uppsättning mtjhax 16.01.2015 21:15

3 svar

7

I det här fallet skulle du helt enkelt inte koppla in den neutrala ledningen. I stället kan du bara sätta en kabel på den och klistra in den snyggt i elboxen.

Vanligtvis kräver 240V apparater den neutrala ledningen så att de kan köra elektroniken på 120v eller försörja en stickkontakt på apparaten. I det här fallet är dessa enheter anslutna till ett ben av det heta och det neutrala, vilket ger 120V.

Om ingen neutral är nödvändig, kan enheten endast fungera på 240V / 208V, men vid 208V bör du vänta att ugnen tar längre tid att värma upp.

Vad det innebär med "Anslut endast till en 3-ledad, 120/240-volts strömförsörjning, det är inte nödvändigt med en nolledare för att använda apparaten," är det att 240V måste komma från två ben på 120V service; den här enheten fungerar inte på 240V-nät som du skulle hitta i Europa.

    
svaret ges 16.01.2015 21:26
2

Redan svarat men antar att det här är ett amerikanskt hus har du inte 3-fasig industriell kraft. Troligtvis har du inte ens de andra 2 faser på verktygspolen. Du har split-fas bostadsmakt. En neutral är inte nödvändig eftersom det är balanserat ingen ström skulle strömma genom den i kocken. I grund och botten en fas bort från den primära sidan med en centrerapp. Kaminen behöver inte mittkranen. Kontrollen termostat etc i enheten har en transformer där omvandlar 240v till den lågspänning som de behöver för att fungera. Det här är annorlunda än EU: s makt, här kan du få 240 av de två flödena. De röda och svarta trådarna. Jag känner inte till kod men i princip är strömbrytaren dimensionerad för att skydda ledningarna inte enheten, så att det inte är obligatoriskt att byta ut det.

Nollpunkten i breakerboxen används eftersom huset inte kommer att balanseras med saker som är anslutna i en eller annan fas i brytboxen. Om du av någon anledning förlorade neutralen skulle en stor belastning på ena sidan överspänna den andra sidan och skada anslutna belastningar.

    
svaret ges 21.01.2015 16:22
1

Jag hade precis samma fråga. Det tog en professionell elektrisk ledningsbok för att förklara det för mig. Det är verkligen komplicerat, så jag måste börja med att förklara hur elen kommer till ditt hus.

Utrustningen som är ansvarig för att elet kommer in i ditt hus är Utility-Pole-transformatorn .... och jag inser det är waaaaayyyyyy för komplicerat att förklara utan bild, så här är sidan från Rex Cauldwells Anslutning av ett hus, 4: e upplagan:

Låt oss bromsa ner det här: I grund och botten är de två utvändiga kontakterna 120V strömkranar som när de är anslutna tillsammans får du 240V. Men när någon av dem är ansluten till centrallåsen får du bara 120V. Återigen är det här väldigt komplicerat, och du borde verkligen fråga en kvalificerad elektriker för några detaljerade förklaringar, inte ett 16 år gammalt barn som knappt kunde byta huvudet runt detta. Och vågar du inte börja prata om olika kraftfaser ...

    
svaret ges 26.07.2017 08:56