Heat diffusor för keramisk kokkärl

2

Jag har sett liknande frågor här, men svarar inte direkt på min fråga. Jag köpte nyligen en tagine, som är en keramisk långkokare. Den kommer med, och säger att du använder en diffusor när du lagar matlagningen. Men diffusorn som följde med det säger att den inte ska användas på keramiska toppar, eftersom den kan klia.

Har någon någon aning vilken typ är bäst? Jag gjorde lite forskning på nätet (vilket är faktiskt hur jag hittade den här sidan), men kunde inte hitta några uttryckliga svar om det, förutom att gjutjärnsdiffusorn jag hittade sa också att den inte skulle användas på en keramisk topp.

Redigera : Tack, Joe. Jag hade redan sett dessa inlägg innan jag postade frågan. De är överens om att du ska använda en diffusor, men ingen explicit information om vilket material diffusor som ska användas. Jag hoppas att någon skulle kunna säga: "använd en mässingsdiffusor" (eller något material som faktiskt skulle fungera på min keramiska kokkärl).

Vilken hjälp som helst skulle uppskattas.

Tack!

    
uppsättning JustDaveN 24.10.2017 04:08

1 svar

1

Använd en aluminiumplatta eller skiva som din tagine kan sitta på. Plattan behöver en tjocklek på minst 0,25 tum, vilket är något tunnare och det kan dåligt varpa. Aluminiumet kommer att värma mycket jämnt, ge värme bättre än gjutjärn, är mycket mjukare än glas eller keramik, och är mycket lättare än mässing eller gjutjärn.

Lämna det inte själv på spisen, det kan skadas genom överhettning, som överhettar andra aluminiumbaserade köksredskap.

Du kan köpa 6061 aluminiumplattor hos metallleverantörer, och även online på platser som amazon.

    
svaret ges 27.10.2017 17:54