Hur slår jag bäst av en liten byggnad?

6

Jag har en fastighet där ett hus kommer att byggas. För närvarande finns det den här lilla hyten som måste avlägsnas helt för att skapa plats för att bygga ett riktigt hus. För att hålla ner kostnaderna gör jag det mesta av mig själv.

Hytten är ungefär 30 kvadratmeter och cirka 60 år gammal. Det verkar vara satt ihop ganska enkelt:

  • det har fönster med ena rutor, träbräda och träspärrar håller upp taket .
  • Det finns en konkret grund under ytterväggarna men uppenbarligen inte under det mesta av insidan. Insidan är vinyl som är mycket mjuk på många ställen. förmodligen finns det trä under det som har blivit rått. Ungefär en tredjedel av insidan är kakel (ser ut som ett senare tillägg) och jag förväntar mig att det finns en relativt solid betongfundament under den.
  • Det finns ingen värme alls och ingen gas, men det finns elkablar hela och en handfat. Jag har redan avstängt huvudvattenröret där det går in i fastigheten. Det finns också en huvudfäste i fastigheten där jag enkelt kan ta bort säkringar (gammal keramisk kroppstyp) för att försäkra dig om att strömmen är av.

Enligt den tidigare ägaren och byggaren som jag inte kan fråga längre var hytten ursprungligen en björnbur från en djurpark som stängdes - det var före kriget när människor återanvände alla sorts saker! Om det är sant kan det finnas en väldigt robust stålram där inne någonstans. Det är sannolikt också, för huten drabbades av ett stort fallande träd i en storm en gång, och det motstod det med knappt en repa. Jag tror att de flesta normala trädgårdar skulle ha blivit utplånade.

Vad är det bästa sättet att riva ner det här? Med "bästa" menar jag enkelt, billigt och effektivt.

Vilka verktyg behöver jag? Kommer det att vara tillräckligt med vanliga "hushåll" -verktyg? Min cirkelsåg kommer antagligen att vara väldigt användbar, men jag tror att jag skulle behöva hyra en mycket kraftig mejsel för att ta bort grunden, åtminstone.

Jag planerar också att hyra en stor dumpare för att sätta in murarna - annars skulle jag behöva spendera veckor till kundvagnen till vårt lokala återvinningscenter där de skulle få mig att handla sortera i metall / glas / sten / trä / kartong / osv.

    
uppsättning Torben Gundtofte-Bruun 28.01.2012 22:41

2 svar

8

OH, ser kul ut! Älskar att demo små byggnader. Grundläggande verktyg kommer att vara bra. Stora rip-klaffhammare, pry barer, en bra 4-fots demobalk, en cirkelsåg och MEST VIKTIGT verktyg skulle vara en bra fram- och återgående såg med långa biometalls demoblad.

Var försiktig, börja på toppen, ta bort takpanelerna. skära av spärren en åt gången. antingen klippa och slå ner väggarna och dismember, eller ta av manteln först och demontera eller avskär sedan inramningen.

Använd bra handskar, stövlar och ögonskydd. Jag dumpster är också en bra idé.

    
svaret ges 28.01.2012 22:50
3

Varför inte lägga till i papper eller craigslist; Endast "free shed pickup"

    
svaret ges 29.01.2012 03:32