Looking för en militär Sci-Fi bok jag läser troligen efter 2000

5

Saker jag minns om den här boken:

  • Människor hade tvingats av utlänningshistorier att antingen demilitarisera eller strängt skära tillbaka på militären för att gå med i galaktiska samhället.

  • Okända utomjordingar som attackerar i solsystemet

  • En expedition lanseras på ett renoverat krigsskepp. Jag kommer definitivt ihåg att skeppet hade ett distribuerat AI-system, vilka människor var uppenbarligen mycket bra i jämförelse med de andra galaktiska civilisationerna.

  • Det fanns ett FTL-system i allmänhet, författaren har en av tecknen markera en lång rad tal som koordinater som är inblandade i det här systemet.

  • Koordinater där raiding utomjordingar härstammar från är upptäckta. Tidigare nämnda expedition går genom koordinater, landar längst ner i ett oidentifierat hav

  • Eventuellt galaktiska representanter på expeditionen

  • Avsluta var definitivt en cliffhanger, men jag kunde inte hitta en uppföljare vid den tiden.

Tack på förhand för eventuella identifieringsinsatser

    
uppsättning MechaGent 13.10.2013 04:50

3 svar

5

Låter som "Startside Rising" av David Brin.

Människor går med i Galatiska gemenskapen. Expedition drivs av utomjordingar, jorden är under attack. De landar på botten av ett hav, eftersom mycket av besättningen är upplyftna delfiner. De smygar ut genom att gömma sitt skepp inuti ett kraschat främmande skepp (utomjordingarna kämpar för varandra för att komma till vad människorna har upptäckt). De undviker systemet, men situationen är inte riktigt löst eftersom jakten fortfarande pågår.

    
svaret ges 14.10.2013 20:24
4

Delar av det låter lite som Brightness Reef , vilket är en av David Brins Upplösen böcker.

    
svaret ges 14.10.2013 15:25
3

det här påminner mig om "Battlefield Earth" av L Ron Hubbard, inte så långt som jag vet, relaterat till serien med samma namn. Det är en stor riktigt tjock bok och det har alla de element du nämnde ... men då kan jag tänka på flera fler som passar den fakturen. Hoppas det hjälper!

    
svaret ges 13.10.2013 05:43