How kan interceptorns öde vara konsekvent?

3

Max Pursuit Special Interceptor, ett mycket distinkt fordon med en mycket särskild överladdning visas i Mad Max , den första filmen, Road Warrior och Fury Road . Hittills, så bra - det här måste alla vara samma bil.

Men ...

In Fury Road, the Interceptor is stripped to bare metal by the War Boys, and subsequently destroyed in the chase. Max even says "This is mine" when he polecats over to it at one point...

Å andra sidan ...

In Road Warrior, the Interceptor is destroyed in a massive explosion when one of Humungous' lackeys fails to deactivate Max's booby trap.

Så ... med tanke på dessa två olika öde för bilen, måste vi bara kasta upp våra händer och njuta av det roliga men säga att de händer i olika tidslinjer?

    
uppsättning Chris B. Behrens 20.05.2015 00:16

2 svar

17

Det är öppet att diskutera vilken av följande kategorier Fury Road passar in i:

  • En okomplicerad uppföljare som äger rum efter händelserna i nästa nyligen släppta film, Mad Max Beyond Thunderdome ?
  • En prequel äger rum någon gång under tidslinjen som fastställts av de första tre filmerna? (Om Fury Road är inställd mellan Mad Max och Road Warrior , är närvaron av Interceptor i den nya filmen meningsfull.)
  • En omstart i betydelsen av Star Trek (2009) och Star Trek Into Darkness (en historia som äger rum i en alternativ tidslinje med ett tydligt förhållande till tidslinjen för den ursprungliga kanonen)?
  • En omstart i den mening som de senaste Total Recall och Robocop -reparationerna (en ny berättelse om en liknande historia men utan förslag, explicit eller implicit, att världarna av de nya och gamla filmerna är anslutna i universum på något sätt)?
  • Något annat? Kommentar till den här artikeln föreslår en intressant teori: att varken de tre ursprungliga Mel Gibson-filmerna eller Fury Road bör tas som en linjär kronologi med strikt kontinuitet från en till en annan. Snarare är de en löst relaterad uppsättning historier om samma kvasi-mytologiska karaktär, filtrerad genom olika människors minnen. Den inramning som börjar och slutar Road Warrior innebär till exempel att Feral Kid berättar historien som en medelålders vuxen, kanske ungefär fyrtio eller femtio år efter det att det hände.
svaret ges 20.05.2015 06:40
2
Mad Max: Fury Road ser ut som en prequel till filmen. I den första frågan går Max till Gastown och går in i Thunderdome där för att få en ny motor för sin Interceptor att han hade byggt om.

    
svaret ges 06.04.2016 13:18