Vår återansluter jag ett garage till ett hus med befintliga tunnelbanor?

0

Jag har ett befintligt garage ca 30 meter från huset som jag behöver återansluta (kablarna skars under husbyggnadsprojekt). Jag har tre ledare med två ledare som går till garaget, liksom vad som ser ut som en lågspänningsledande kabel med 2 ledare.

Jag kommer bara att ignorera lågspänningskabeln, vilket innebär att jag har 6 ledningar som går till garaget: 3x 2-ledarkablar.

Det finns ingen jordkabel buntad i kabeln. Så vad är det rätta sättet att koppla upp det här? Kan jag använda två av kablarna för att köra två 20A-kretsar ut i garaget, med den tredje kabeln som jord? Eller använd bara en kabel för ström och en annan kabel för jord, ignorerar den tredje kabeln? Jag har stålrör i huset och i garaget, men inte mellan de två.

Jag tänkte på att placera en panel i garaget med två brytare där, men nu tänker jag kanske bara en avstängning kommer det att bli bra.

Jag frågar inte särskilt om jordning eller GFCI-brytare / -uttag (ännu), eftersom jag tror att jag har allt som omfattas av andra källor. Jag är bara inte helt säker på hur man kopplar upp saker med de befintliga ledningarna.

Och jag kommer att omdirigera garaget (huset är alla nya ledningar) eftersom det är allt en klustergy i där just nu. IOW, det finns inget ordentligt i garaget nu som jag kan använda som referens.

Tack, John

    
uppsättning John E. Jablonski 11.07.2016 20:18

2 svar

1

Du kan återanvända ledningarna på ett av flera sätt.

Kör en separat jordledning

Eftersom det är en retrofit, kan du lägga till jordledning. (NEC 240.130). De 3 kretsarna kan dela en jordledning om de alla kommer från samma panel (enligt NEC 2014s nya 240.130D). Jordtråden måste installeras ordentligt, och en lämplig storlek för varje krets det jordar. Om din fettledare är 10 AWG kan en jordbearbetning med 10 AWG skydda alla 3 kretsar under NEC 2014. Om jag kommer ihåg, är 8 AWG-ledad koppartråd lätt tillgänglig.

Hots och neutraler från samma krets måste dirigeras tillsammans. En 240.130 eftermonterad mark kan följa en annan väg.

Om en befintlig ledning redan är rak och lämplig storlek, har du redan din jordledning!

Tråd större än 6 AWG kan omformas som mark genom att förpacka den i grönt tejp vid varje tillgänglig punkt.

Be din inspektör att ombeteckna

I allmänhet kan du inte ombeteckna en ledare som ska malas, även om en helt barbar koppartråd kan bara vara en mark.

Fråga din lokala inspektör om det finns ett sätt att tillåta detta ändå. Lokala jurisdiktioner kan överväga kod.

Glöm jorden och använd GFCI

FFCI kan eventuellt krävas för dina nya kretsar.

Du kan använda GFCI-reglerna, som tillåter ojordade 3-poliga uttag när de matas av en GFCI-brytare eller ett uttag. Alla uttag måste märkas "No Equipment Ground".

De måste också vara märkta "GFCI-skyddade" om de är ett vanligt uttag som matas av en GFCI uppströms.

I det här fallet, var noga med att inte ansluta marken till någonting. Ingenting är säkert förutom att en jordledare går hela vägen tillbaka till huvudpanelen.

Gör ladan en huvudpanel, isolerad av en transformator

Det här är en komplicerad. Dra ladan som huvudpanel. Det måste ha sina egna jordstavar och neutralt måste bindas till marken i panelen. Dock måste denna neutrala inte binda till den neutrala baksidan vid huset.
Den är isolerad från huset av en transformator. Detta är en "mini" -version av den tjänst som energibolaget ger dig.

Nyckeln är en transformator av lämplig storlek. Det måste vara enfasigt och med en VA-värdering som överskrider din planerade belastning. Jag ser dem ofta på Craigslist till rimliga priser, t.ex. 5K VA för $ 100. Vanligtvis kan du byta sekundären för att antingen leverera 240/120 splitfas som ditt hus, eller 120-bara vid två gånger strömstyrkan.

För förstärkare av en transformator som du hoppat på 240V, enkelt peasy - dela VA med 240. Exempelvis är en 5K VA-transformator 5000/240 eller 20,83 ampere. Den kan levereras av en 20A-brytare och 12 AWG-kabel, och kan mata ut 20A till vardera sidan av panelen. Om det bara är 120V, kan det ge dubbelt så eller 40A.

Huvudbrytare den storleken blir svår att komma med, stör inte, bara backfeed en vanlig brytare.

Flerkretsar? Något.

Generellt NEC tillåter bara en krets per spänning. Så du kan ha 240V på ett par ledningar och 120V på ett andra par.

Du kan ha fler kretsar för specialanvändningar som kräver en separat krets, till exempel kan det tredje paret ledningar användas för belysning styrd från huset. Jag skulle använda det här smutthålet för att driva lakan inredning på en separat krets från uttagen - på så sätt om bordet såg sparkar och slår ut brytaren, dras du inte i mörkret med händerna 3 tum från ett snurrande blad.

Återbeteckna ledningen? Mestadels nr.

Generellt bestäms trådfunktionen av färg, och de kan inte ompekas om de inte är större än 6 AWG (på begäran av distributörer, som inte vill lagra flera trådfärger i stora storlekar). Emellertid kan neutral (vit eller grå) tråd betecknas varm (t ex för att tillåta 10/2 att mata 240V belastningar). Dessutom kan en helt blyig tråd endast användas som mark.

    
svaret ges 11.07.2016 23:00
0

Nej, du kan inte använda befintliga kablar. Alla ledningar som du använder i en krets måste vara i samma jacka eller samma kanal.

    
svaret ges 11.07.2016 20:27