Vet Illyrio Mopatis vad han gjorde när han erbjöd drakeägg till Daenerys som en bröllopsgåva?

37

hennes bröllop fick Daenerys ett bröst med tre drakeägg. Dessa gavs till henne av Magister Illyrio Mopatis, mannen som hjälpte till att ordna äktenskapet.

Var det en del av en plan? Som ...

...she managed to hatch the dragons.

    
uppsättning DavRob60 03.04.2012 22:34

5 svar

24

Vi gör det som ännu inte vet. I hans samtal med Tyrion verkar han inte ha lagt stor tro på Dany, men det är omöjligt att med viss säkerhet säga på grund av Illyrio och Varys hemlighet.

Jag antar att han inte visste, precis som han inte såg att Dany skulle kapa sina skepp och starta en korståg i Slaver's Bay.

    
svaret ges 03.04.2012 22:48
22

Inte säker på om Illyrio gjorde , men Dany och Ser Jorah verkar tro att han inte gjorde det; åtminstone inte i En Clash of Kings :

“Illyrio believes in no cause but Illyrio. Gluttons are greedy men as a rule, and magisters are devious. Illyrio Mopatis is both. What do you truly know of him?”

“I know that he gave me my dragon eggs.”

He snorted. “If he’d known they were like to hatch, he’d would have sat on them himself.”

That made her smile despite herself. “Oh, I have no doubt of that, ser. I know Illyrio better than you think. I was a child when I left his manse in Pentos to wed my sun-and-stars, but I was neither deaf nor blind. And I am no child now.”
-A Song of Ice and Fire: A Clash of Kings (pg 365), Daenerys.

    
svaret ges 17.04.2014 04:09
12

Jag tror att en plot om hans gåva skulle vara bortom hans knowing räckvidd. Det fanns inga portends som pekar på det resultatet, och heller inte tidigare försök i Targs senare år visade några framgångar att göra detsamma.

Andra potentiella bevis:

  • I En Clash of Kings bekräftar Illyrio i Tyrion att han inte förväntade sig att Daenerys skulle ha överlevt Dothrakisjön (eller något i den meningen).
  • När han uppmanades av Daenerys att se om han kände samma inom dessa gåvor som hon gjorde, trodde han inte och han att de var livlösa.
  • Har han varit medveten om vad som skulle hända, skulle han sannolikt ha överfört dem till en annan ponny som han skrev på i ett försök att producera samma resultat.

[antagligen nödvändiga citat]

Jag tror att han inte visste vad som skulle hända. Han överlämnade dem till Daenerys som en rik, men meningslös (till honom), gåva till tiggare drottningen av en blodlinje beröm för drakar. Det skulle ha djupt sentimentala ändamål för henne, få en tjänst för honom och hjälpa till att återuppliva sin legitimitet, om ens symboliskt.

    
svaret ges 04.04.2012 16:37
3

Nej, han visste inte

I den femte boken, när unga Griff planerade invasionen av Westeros, hävdade de att de fick höra att vänta av Illyrio Mopatis att Daenerys skulle ansluta sig till deras sak med en Dothraki horde. Inget omnämnande av drakar vid den tiden.

“Which plan?” said Tristan Rivers. “The fat man’s plan? The one that changes every time the moon turns? First Viserys Targaryen was to join us with fifty thousand Dothraki screamers at his back. Then the Beggar King was dead, and it was to be the sister, a pliable young child queen who was on her way to Pentos with three newhatched dragons. Instead the girl turns up on Slaver’s Bay and leaves a string of burning cities in her wake, and the fat man decides we should meet her by Volantis. Now that plan is in ruins as well.

Så, ingen omnämnande av drakar i den första planen. Och om någon som Illyrio Mopatis ville ha dem, kunde han ha fått dem innan de når Astapor. Han skickade skeppen till Astapor för att hitta henne. Nämnandet av drakar i den andra planen visar att han inte hade aning om att Daenerys skulle kunna få dem att kläcka. Annars skulle det vara den första planens del.

    
svaret ges 26.06.2016 17:06
0

Jag tror inte att Illyrio skulle ha känt. Men Varys verkar vara att dra Illyrios strängar. Jag tror att Varys kanske har misstänkt att Dany skulle kunna kläcka dem.

    
svaret ges 15.07.2012 21:21