Varför blev Stormtrooper hjälmen utformad så här?

2

Stormtroopers är notoriskt dåliga skyttar. Det är förmodligen inte på grund av dålig träning eller brist på genteknik sedd i kloner, men på grund av hjälmen.

I rebellar säsong 2 bevittnade vi återkomsten av kapten Rex, 501: e klonbataljonen. Kumulativt sköt han förmodligen ned en armés värd för droider under klonkrigen, så vi kan noga säga att gener, träning och erfarenhet har gjort honom till en bra skytt även vid klonstandarden. Därefter ser vi honom under uppror och tucked in stormtrooper pansar och började omedelbart "skytte som en stormtrooper". Så småningom blev han trött, tog av sig hjälmen och klagade "den här hjälmen, jag kan inte se!" och började omedelbart skjuta som en ess igen.

Hjälmen är uppenbarligen en stor hindring för att bekämpa effektiviteten, och förmodligen den viktigaste anledningen till att stormtroopers skjuter så illa. I kanon och legender ser vi också så många tidigare stormtroppare som är så bra skott när de inte är stormtrooper. Så om hjälmen gör ditt infanteri irrelevant i strid, varför utformade imperiet stormtrooperhjälmen så här och varför behöll de det?

    
uppsättning thegreatjedi 01.01.2016 11:14

0 svar