Mounted Combat - Specifika för denna tur

8

Jag har en nivå 8 paladin, monterad combatant feat, som kommer att rida en himmelsk warhorse via find steed. Som nivå 8 får min paladin 2 attacker per runda. Hästen kommer att vara utrustad med hästskor av hastighet, så rör sig om 90.

Exemplet sväng jag överväger är följande. Hästen flyttar 30 ', där jag levererar ett slag till en varelse med en lans, flyttar sedan en annan 60' där jag slog med lansen igen mot ett andra mål. Oavsett om jag avser att stänga av melee, kan hästen använda trampladningsfunktionen under den ena eller den andra av dessa attackhändelser? När jag flyttar bort från det första målet, bjuder jag på en möjlighet att attackera?

Jag har gjort lite forskning om monterad kamp, och den information som jag har sett verkar säga att ett fäste måste agera självständigt för att kunna använda attackåtgärden. En warhorse erhållen av paladin stavningen finner att steed har en telepatisk länk och en intelligens på 6. Är det rimligt att paladin arbetar telepatiskt med hästen för att ordna attacker och låta hästen utföra orderna, "ladda upp ork av oss, fortsätt sedan flytta till bugbearen till vänster "...

Speciellt frågar jag om exemplet svänger återspeglar en korrekt förståelse av de monterade kampreglerna, och jag vill veta hur monteringsattacker och attacker av möjligheter fungerar.

    
uppsättning scs217 21.04.2016 00:16

2 svar

12

Exemplet som du beskrivit är lagligt angående RAW. Du skulle kunna bryta upp din rörelse och attackera båda målen så länge som din monter har tillräckligt med rörelse för att få dig dit. När det gäller möjligheten att angripa någon -tid som du flyttar utanför en varelsens räckvidd utan att ta bort Åtgärda-åtgärden skulle du provocera en möjlighet att angripa. Lyckligtvis använder du i ditt exempel en lans som har Reach-taggen. Det innebär att såvida inte den varelse du attackerar också har ett räckvidd eller har något annat sätt att förlänga sin melee-räckvidd till minst 10 meter, kan du välja att inte provocera en möjlighetangrepp helt enkelt genom att attackera inom räckhåll och stanna utanför deras.

Om vi av någon anledning undviker motståndarens räckvidd inte kan göras, låt oss överväga följande:

Sida 198 i PHB:

if the mount provokes an opportunity attack while you’re on it, the attacker can target you or the mount.

Som sagt kan berget använda det för att ta avstängningsåtgärden för att undvika att bli attackerad.

The initiative of a controlled mount changes to match yours when you mount it. It moves as you direct it, and it has only three action options: Dash, Disengage, and Dodge.

och du skulle inte provocera en möjlighet attack eftersom

Sida 195 i PHB:

You also don’t provoke an opportunity attack when you teleport or when someone or something moves you without using your movement, action, or reaction.

När det gäller monternets förmåga att attackera ...

Även om steeden har en ovanligt hög intelligens på 6, gör det inte berget en intelligent varelse som kan agera oberoende av dig, och det kan inte attackera när det rides. Här är några länkar till några tweets från Jeremy Crawford, en av de ledande speldesignerna:

Ej oberoende.

The mount summoned by the find steed spell serves the summoner. It isn't an independent creature.

Har fortfarande normala monterade kampalternativ

While ridden, the steed follows the normal mounted combat rules (PH, 198). Unridden, it has normal action options.

De normala monterade stridreglerna anger att en montering som inte fungerar självständigt endast kan använda Dash, Disengage och Dodge-åtgärderna som visas i citatet ovan med fetstil.

För trampladdning till jobbet, skulle montern behöva använda Attack-åtgärden för att attackera med hovarna, som inte ligger i uppsättningen av det kontrollerade fästet möjliga åtgärder.

Trampling Charge. If the horse moves at least 20 feet straight toward a creature right before hitting it with a hooves attack, ...

Fästet kan därför inte använda trampladdning.

    
svaret ges 21.04.2016 01:52
1

Först av allt (PHB s.198):

Intelligent creatures, such as dragons, act independently.

Nu är din monter lika intelligent som en Young White Dragon så det här förmodligen gäller det (kontrollera med din DM).

Som sådant verkar berget på sin egen tur och kan ta anfallsåtgärden att trampa; Med din telepatiska länk kan du fråga din mount för att göra något, men vad din mount gör är upp till den (som en NPC); med tanke på att du "kämpar som en sömlös enhet", skulle din DM behöva en ganska bra anledning att göra något annat.

Medan en självständig montering har sin tur är det är inte din tur! Du handlar (och eventuell bonusåtgärd) på din tur, inte den, så du kan antingen ta anfallsåtgärderna och attackerna varelser som för närvarande är inom räckhåll när din tur händer eller gör den färdiga åtgärden för att attackera en gång (eftersom flera attacker kräver att attack action och du tar den färdiga åtgärden) på din monters tur som du rider av någon.

Som ett alternativ kan du få din montering för att klara åtgärden för att gå vidare på din -sändning. Du kan då göra som du beskriver, men både dig och berget skulle provocera möjlighetsattacker eftersom berget har tagit klar redovisning, inte åtgärden Åtgärda. På samma sätt kan det inte attackera.

Om din DM är snäll och du kan styra monteringen så kan du göra som du har beskrivit. Men din mount kan bara ta Dash, Disengage eller Dodge-åtgärden; det kan inte attackera. Om det tar Disengage provar inte dess rörelse möjligheter angrepp för antingen det eller dig.

    
svaret ges 21.04.2016 01:39