Hur olika är de amerikanska och brittiska versionerna av att vara människa?

16

Jag har tittat på Storbritanniens version av Att vara mänsklig , och jag är nyfiken på US-versionen . Om de är olika visar med samma grundläggande koncept, så kommer jag noga att titta på USA-serien - men om det bara är en remake av samma plot, så är jag inte så intresserad.

Hur mycket överlappning finns det mellan de två serierna? t ex.

  • Nästan ingenting: samma kärnteckennamn, samma begrepp (vampyr, spöke, varulv som bor tillsammans)
  • Som ovan, plus högsäsongbågar.
  • Som ovan, plus många episoder.

Självklart kommer det att finnas stilistiska skillnader mellan de två, så det finns inget behov av att peka ut dem. Också, om du inte behöver för att förklara ovanstående, vänligen kommentera den relativa (och subjektiva) kvaliteten.

Jag skulle uppskatta spoiler-taggar (starta en rad med & gt ;!) eller lämna ut stora spoilers för den amerikanska versionen, men spoilers för den brittiska versionen är bra.

    
uppsättning Tony Meyer 20.04.2011 13:50

7 svar

5

Jag kunde tillbringa timmar att svara på denna fråga. Den amerikanska versionen är faktiskt mycket mer djupgående om karaktärerna och handlingen. Även om piloten i den brittiska versionen faktiskt blir om de första fem episoderna i USA. Det är mycket bättre utvecklat och regissörerna / tillverkarna i USA gör det så realistiskt som de kan .. I stället för, till exempel, den brittiska serien Annie är väl sedd av vanliga människor och det visar inte att hennes karaktär lär sig att göra saker som att plocka upp saker, göra te, öppna dörren. Hon kan helt enkelt bara. USA-serien gör en stark punkt för att visa Sally, spökeet, går igenom den svåra övergången för att lära sig att ens helt enkelt lämna sitt hus; Ännu mer så flytta saker eller göra te. Tomterna är extremt likartade och i vissa avseenden identiska men den enda verkliga skillnaden är ombildningen av karaktärerna och hur väl utvecklade författarna i den amerikanska versionen strävat efter att göra dem. I slutändan är den brittiska en fantastisk och riktad så bra att du kan berätta för de flesta scener har en konstnärlig eller dramatisk sömnad med vad som händer medan den amerikanska versionen är mer realistisk (om dessa skapare existerade), relatable och underhållande.

Även om det var en varning, tog den amerikanska versionen verkligen saker från den brittiska versionen som är nästan identiska. Den amerikanska versionen är helt enkelt bara bättre skrivet och utvecklat .. och mycket mer sexuellt.

    
svaret ges 26.04.2013 06:50
2

De är ganska lika, men den amerikanska versionen har accelererat och redigerat / trimmat några av punkterna i den brittiska serien.

    
svaret ges 20.04.2011 22:44
2

Det är fortfarande tidigt att berätta, eftersom den amerikanska versionen bara är i sin andra säsong men det verkar vara varierande ganska mycket från brittiska serien i sin andra säsong. Självklart börjar det med den grundläggande förutsättningen och den första säsongen har många jämförbara episoder till originalet. Alla tecken har olika namn och små förändringar i sitt ursprung för det mesta. Det bästa sättet att titta på först kan vara att snabba fram genom delar av dessa episoder så att du inte jämför med mycket. Men skådespelarna Sam Witwer (Aidan vampyren) och Sam Huntington (Josh varulv) gör verkligen den här showen levande. Enligt min mening är Sally spöket bara platt jämfört med Annie's livskraft men hon blir bättre i vissa episoder, särskilt under andra säsongen.

I huvudsak är det samma kärntecken men med små skillnader som faktiskt utvecklar dem till nya tecken. Förutom de liknande scenerna och några plottpunkter kan man nästan tro att på en eller annan sätt i USA snubblade en vampyr, varulv och spöke på samma idé som de i Storbritannien hade.

Den andra säsongen verkar gå i en annan riktning än den brittiska en för högsäsongbågar. Från kommentarer jag har sett på i09 från personer som har följt båda visarna och de börjar verkligen avvika ganska, vilket innebär att det är på andra säsongen börjar det verkligen bli en egen show. Den första säsongen ställde en bra ton och har tillräckligt med skillnader i pacing och episodplots att det ska vara roligt att komma in och börja på säsong 2.

    
svaret ges 23.02.2012 23:19
2
  • Den amerikanska versionen har mindre svärmer än den engelska versionen.

  • Den lilla pojken som blir förvandlad till en vampyr är mycket annorlunda; I Storbritannien vänder Mitchell honom och han gick för att lämna med sin mamma (som en vampyr) medan i USA inte Aiden vred honom, det var någon annan och han slutade att döda honom i slutet

  • I den amerikanska versionen spelade de ner hela "paedo" -plotten

  • I den brittiska versionen hade George inte en syster men i den amerikanska versionen gjorde han

  • Sally / Annie dog var väldigt likartad (men annorlunda) och Sally möter fler spöken än Annie

Personligen tycker jag att den amerikanska versionen är bättre än Storbritannien.

    
svaret ges 01.06.2014 07:31
2

Jag tycker att den brittiska versionen är mycket bättre. Jag har sett den brittiska versionen sedan den först kom ut 2008 och det fortsätter att vara min favorit tv-show, men när jag började titta på den amerikanska versionen kunde jag bara inte komma in i den. Jag fann att den amerikanska versionen var mycket mindre jämförbar än den engelska versionen. Den amerikanska versionen hade för mycket av en Hollywood-känsla för det och det vid övergången från showen från Storbritannien till USA att den hade förlorat sin speciella sak som hade gjort Människan så bra och karaktärerna var inte längre älskvärda och relatable.

    
svaret ges 25.11.2014 14:33
0
Den brittiska versionen är så mycket bättre, skådespelet är mycket bättre och det är mycket mer kvist och reaktionerna hos tecknen i förhållande till de olika situationer som de befinner sig i är mycket mer realistiska. Kanske är den amerikanska versionen något bättre budgeterad men det gör det faktiskt inte det verkliga innehållet bättre, det är väldigt mycket lik Storbritanniens plottlinje, de första paren har säkert nästan samma teman och manuset är till och med nästan identisk med Mitchell / Aidens förflutna osv.

    
svaret ges 06.09.2014 11:10
0

Jag föredrog väldigt den amerikanska versionen, särskilt efter den första säsongen där betydande divergens ägde rum. Sally var i synnerhet en stor förbättring jämfört med Annie ... Även den kille som spelar USAs varulv kunde ha en bra karriär i standup-komedi.

Jag tyckte också att tonen i den amerikanska versionen var väldigt optimistisk. Jag tycker bara inte om att se broande européer. När det gäller den person som nämnde en Hollywood-känsla: ja, det verkar smidigt producerat. Men författarna valde att inte sätta / filma serierna i Los Angeles. Egentligen blir jag sjuk att se den platsen på skärmen och jag har hört tillräckligt med människor som råkar om att jag vet att jag inte är den enda. Boston-inställningen (ja jag vet att den var filmad i Kanada) var jättebra.

Jag har också träffat aktörerna i den amerikanska versionen på konventioner och de är extremt trevliga, roliga människor.

P.S. Jag trodde att Storbritanniens biskop var en underhållande karl.

    
svaret ges 19.01.2015 22:31