Vilken typ av saker i en typisk fantasinby skulle vara gjord av järn?

21

Jag skulle vilja driva ett äventyr där festen måste improvisera och hitta några källor till järn när de är i och runt en liten by. Kallt järn spelar en roll i många spel som banan av fej och ibland andra övernaturliga varelser, och jag går på wikipedia artikel definition där "kallt järn" betyder egentligen bara "järn". Jag har ingen verklig känsla för hur vanliga sådana vapen faktiskt skulle vara, eller var någon kan hitta järn i en nödsituation. Dessutom vill jag fokusera på improvisation, inte springa ner till affären och köpa ett "iron iron greatsword".

Jag har inte riktigt mycket bakgrund i att veta vilka metaller som vanligtvis används, och när järn skulle användas mot stål eller andra metaller. Utan att ha en känsla av vilka gemensamma föremål som kan vara gjorda av järn, kommer det vara svårt att utföra min plan.

Vilken typ av föremål gjorda av järn skulle förmodligen existera i en typisk fantasinby (säg, < 1000 personer)? Inställningsekvivalent skulle antagligen inte ligga långt bort från den tekniska nivån, t.ex. din genomsnittliga Forgotten Realms by.

    
uppsättning Sterno 11.04.2012 15:30

5 svar

13

Det kommer att bero på världens tekniknivå samt logistikanslutningen i byn till resten av världen, om byborna inte reser eller har tillgång till bra malm då kommer de inte att ha lika många verktyg om inte köpmän modiga de otillgängliga områdena i riket / imperiet / etc.

När tekniska nivåer ökar blir stål alltmer utbrett över järn som verktyg (ersätter andra metaller och trä). en kort historia av stål / järnförfining är här

För en generös fantasivärld skulle jag ha det desto mer bakåt och ut ur vägen i byn, desto mer troligt är de att använda järn (eller till och med trä eller brons för vissa tillämpningar).

Typiska föremål kommer att vara hammare, naglar, scythes, sågar, hästskor, tänger, mejslar, knivar, krokar och plogar.

    
svaret ges 11.04.2012 16:15
10

Gå till källboken: artikeln Ekonomi i England i medeltiden på Wikipedia .

Åtminstone kniven hos de flesta plogar i bosatta områden. I nybyggda områden eller "skog" som i "ökenavfall" förväntar sig samhällen billiga träskrapplogar. Förvänta mer järn på mark som ägs och förvaltas av hängivna samhällen, i motsats till mark som ägs och förvaltas av frånvarande trollkarl, ädla eller ädel-hierophantägare.

Slutligen, eftersom spelet inte kan exakt simulera ett fantasiskt medeltida förflutet, eftersom källmaterialet inte är simulerbart, gör det upp baserat på vad du tycker är dramatiskt mer intressant.

    
svaret ges 12.04.2012 04:39
9

Tänk bara på vilka typer av artiklar som skulle vara metall, och vilka av dessa måste vara av hårdare metall. En backwoods by är mer sannolikt att få en mindre tillgång till det mer eftertraktade materialet, så det skulle sannolikt användas i de mest kritiska platserna.

Exempel på metallföremål kan vara: lampor / lyktor, axlar, scythes, rakes, spadar, trädgårdsredskap, krukor / kokkärl, matredskap eller slaktredskap, läderbearbetningsverktyg, skärverktyg, spetsar, hästskor, tunnband, diverse smetmetalllager och naturligtvis det sällsynta svärdet eller den oanvända rustningen i några bönder vind från ett långt förflutet krig från långt borta eller somesuch. ;)

När det gäller vilka av dessa föremål som kan vara gjorda av järn, skulle det vara upp till dig för att bestämma hur mycket använt järn är.

    
svaret ges 11.04.2012 18:39
7

Jordbruksverktyg och även då använder de så mycket trä som möjligt. Odds är det enda vapnet och rustningsmedlemmarna med den lokala herren, och sålunda kan metallobjekt (som inte används av riddare / vassaler / militser) begränsas så mycket som möjligt. När det gäller stål mot järn är stål järn och kol, och olika kolstorlekar (liksom uppvärmnings- och kylmetoderna) gör de olika typerna av stål. Andra metaller tenderar att vara reserverade för den lokala adeln eftersom de sannolikt är ädelmetaller som används i smycken, men lägre klassmaterial som brons eller koppar kan göra det till verktyg som en billig ersättare.

Så om dina spelare vill ha järnvapen behöver de gå upp den metaforiska livsmedelskedjan, såvida de inte är munkar eller upproriska bönder och inte har något emot att använda en höjdsforce, en scythe eller en stor brödkniv.

    
svaret ges 11.04.2012 16:04
-1

Om du ska använda "kallstryk" jämfört med "järn" -skillnad, gör det kalla järnet liknande silvervapen i D & D - dyrare, benägna att smala / dents / snapping mer än smidd järn eller stål, och stor smärta i underhållet - olja för att förhindra rost, reparera regelbundet, etc.

I allmänhet skulle de flesta "metall" föremål i stan vara smidda järn (eller koppar eller brons, etc.), eftersom det har mer hållbarhet och styrka. Endast specifika föremål som är avsedda att vara användbara mot fej skulle vara kallt järn - eventuellt en applikation som kan fästas på dörrhandtag, skärmar över glasfönster eller stänger över andra typer av fönster eller små saker som ska användas vid en nödsituation .

Kalljärn kan vara vanligt i ekonomin, men det används sparsamt som en ceremoniell dolk eller liten hammare. Det är inte "användbart" i den dagliga sinnen, så det förvandlas till ceremoni och fördjupningsförsvar.

    
svaret ges 02.05.2012 23:00