Kommer till Italien i 2 dagar sedan tillbaka till Storbritannien i 4 dagar sedan till Frankrike i 2 veckor. Vilken ambassad ska jag ansöka om för min Schengenvisum?

2

Jag har ett dilemma. Jag går på min semester till Frankrike i två veckor i juli men några dagar innan det behöver jag flyga till Italien i 2 dagar. Så min resplan är: går till Italien för två dagar sedan tillbaka till Storbritannien sedan en vecka senare till Frankrike i två veckor. Vilken ambassad ska jag ansöka om min Schengenvisum? Franska eller italienska Jag är rädd att om jag ansöker om den italienska (där jag går i två dagar) och sedan en vecka senare kommer att gå till Frankrike i två veckor kan jag få problem. Eller om jag ansöker om den franska ambassaden men då kommer mitt första land jag kommer in på detta visum att vara Italien, jag kommer att få problem. Jag vet att resa inom Schengenländerna bör inte vara något problem, men jag måste gå tillbaka till Storbritannien in-between så jag kommer inte att fortsätta resan. Vet inte vad jag ska göra !!!

    
uppsättning Darya 20.05.2013 18:08

2 svar

1

Som din första resa till Italien måste du ansöka där och sedan Rudy föreslog att du begär ett visum för flera resor, som täcker hela perioden.

Du kan sedan säkert återvända från Italien och sedan använda samma visum för att resa till Frankrike för din semester.

    
svaret ges 09.12.2014 06:04
-1

Du kan få antingen italienska eller franska ambassaden (eftersom perioden för att stanna i båda länderna är densamma).

Men för det här fallet bör du specifikt fråga om flera resedatum.

    
svaret ges 21.05.2013 06:14