Do medlemmarna i en Hovenas förbund får fortfarande sin egen spellcasting?

11

I 5e D & D får coven of hags delad spellcasting. Detta gör det möjligt för dem att kasta stavar med en gemensam mängd stavfel.

Min fråga är att när de inte är i coven, bortsett från sin egen medfödda spellcasting, får de sina egna stavfel? Jag använder roll20 för att källa den här informationen, och den beskriver en stavningsbok längst ner på sidan, med alla spells som en hag kan kasta - inklusive den medfödda spellcasting och coven spellcasting. Detta är källan till min förvirring.

    
uppsättning Timi 06.12.2017 03:38

1 svar

12

Nej, bara Innate Spellcasting-förmågan (om den speciella typen hag har det) som inte använder slots. Stavspåren är en speciell egenskap av coven, och den funktionen säger specifikt att den bara fungerar när alla medlemmar i coven ligger inom 30 meter från varandra.

Jag ser ingenting om en stavningsbok - hags har dock en begränsad lista över stava, och det är kanske en artefakt av Roll20 att denna lista presenteras som en stavningsbok.

Trollformlerna beskrivs som att vara från guiden stavningslistan, och till skillnad från den inbyggda spellcasting är de intelligensbaserade. Om du, som DM, väljer att lägga till trollkarlnivåer till en hag efter instruktionen i DMG, verkar det rimligt att sätta dessa stavar i en stavningsbok. Och även utan det verkar en bok med dessa stavar vara rimlig loot när man besegrar en coven, om du har en stavningsinsamlare i festen.

    
svaret ges 06.12.2017 03:55