Varför står Hobbs och Toretto sida vid sida under sista scenen?

2
I den sista scenen av Furious 6 (Häftigt och Furious 6) Hobbs (Dwayne The Rock Johnson) och Toretto (Vin Diesel) njuter av ett privat ögonblick där de oturligt säger tack och uttrycker viss ömsesidig respekt. Blockeringen (där de står) i den här scenen verkar ganska avsiktlig men väldigt konstig. De två muskelbundna stjärnorna står inte inför varandra, de står vid sidan av varandra men står inför i motsatta riktningar.

Detta ger scenen en super obekväm känsla, plus skapar en konstig illusion i vissa skott, där Hobbs ser liten ut (eller dåligt grön screening in).

Kan någon förklara logiken, meningen eller resonemanget för detta udda blockerande ögonblick i en annars felfri film? :)

    
uppsättning gingerbreadboy 09.08.2018 23:54

1 svar

4

Om du försöker tvinga de två barmagneternas norra ändar tillsammans ser det ut som ett bekvämt slutläge. Samma ändar av en magnet gillar inte riktigt mot varandra. Det här är vad denna scen påminde mig om.

De är två tuffa killar, båda gör saker som de vill, men de är motsatta och de kolliderar.

Stå så här och titta över varandra är inte konfronterande; Eftersom de inte kan titta på varandras ögon, undviker det frestelsen att dominera varandra, och båda kan gå som jämställdare. De kommer inte heller att skaka hand, kram eller chug öl tillsammans.

Det är en orolig tröskel.

    
svaret ges 10.08.2018 08:19