Tyvokka och Wookiee Jedi. Är de möjliga, och varför eller varför inte? [stängd]

-1

Jag är verkligen intresserad av att höra positiva åsikter som kan stödja eller motbevisa möjligheten att Wookiee blir Jedi. Jag förstår att det kan vara ett uppåtstridigt slag, men det finns ett prejudikat . Snälla hjälp mig att förstå dina åsikter och idéer.

Jag kör en Star Wars-saga-upplaga RPG-spel och har en Wookiee Jedi i min kampanj och är intresserad av människors fördelar och nackdelar. Idéer och feedback, och hoppas att höra från så många människor som möjligt på båda sidor av myntet, från en positiv synpunkt, men ingen döpar eller negativa människor tack ...

    
uppsättning Paul Fischer 12.01.2016 04:53

2 svar

5

Detta har hänt minst en gång i Canon. Möt Gungi:

Gungi är en Jedi Youngling som visas i några avsnitt av The Clone Wars animerade showen.

Lightaber-contruction träning droid Huayang nämner att Wookiees är sällsynta som Jedi:

Huyang: A Wookiee! Rare you are to the Jedi. Proud, your people must be.

The Clone Wars Season 5 Episode 7: "A Test of Strength"

Men det är uppenbarligen möjligt.

Det fanns några fler i Legends:

  • Tyvokka, påpekade i frågan
  • Lowbacca, brorson av Chewbacca och nära vän till Jaina och Jacen Solo
svaret ges 12.01.2016 05:14
2

Efter Lowbacca (Chewbacca's brorson) gjordes till en Jedi i Trilogin för Dark Nest , George Lucas sa uttryckligen att det inte skulle finnas Wookiee Jedi efter honom. * Och som han sprang företaget före köp till Disney, det var slutet på den debatten.

Det här gäller särskilt Hannhar Riddare i den gamla republiken II: The Sith Lords . De gjorde en hel del om hur The Exile omedvetet drabbade kraftkänsliga människor till henne, men Hanharr är en av endast två icke-droda partimedlemmar som inte kan omvandlas till en Jedi.

Det verkar som om den tiden då The Clone Wars -serien kom över, ändrade Lucas sig genom att tillåta Gungi för att vara en Jedi. Därefter återupplevde den episod som han först uppträdde i tre dagar efter att han tillkännagav försäljningen av Lucasfilm till Disney, så kanske han avstod från sin Wookiee Jedi-policy, med vetande att företaget inte längre skulle vara hans.

För fullständighetens skull: den andra Wookiee Jedi är Tyvokka och Kirlocca .

* Detta framgår av Star Wars Insider 79 webbtillägg som heter "Wookiees: No Trivia Too Small ". Tyvärr stod detta bakom en paywall i den nu defunct Star Wars Hyperspace och det har aldrig publicerats.

    
svaret ges 12.01.2016 06:10