Skulle jag ta bort vinylgolv för att låta golvet nedan torka ut?

3

Vi renoverar ett 200+ år gammalt hus som hade en smuts källare. Vi hällde ett betonggolv och satte vinylgolv (snap-together, ser ut som trä) över detta. Källaren har blivit våt (ingen rännor än, tyvärr) två gånger nyligen. Det ser inte ut som om golvet limmades, så vatten har antagligen fått sig under vinylen. Min grundläggande angelägenhet är mögel - eftersom jag har fyra små barn och planerar att vara i det här huset länge, om nödvändigt kunde vi ta bort vinylgolvet och bara leva med betonggolv i källaren. Min mans kontor ligger i ett rum och han protesterar verkligen mot denna idé (vill ha ett fint kontor). Jag går för säkerhet över ser. Det finns också torrvägg med träskonformning. Vi tog bort gjutningen för att torka bakom den. Jag skulle uppskatta några råd med avseende på mögel.

    
uppsättning mary mcdowell 06.07.2015 15:48

1 svar

4

Om du inte satte isolering och / eller en polyångångspärr över den smutsiga smutsen innan du hällde bottenplattan, gjorde du ett misstag, och det misstaget orsakar fukt i jorden att suga in i betongen och hålla det mättad med vatten. Det är väldigt svårt att fixa nu, men vinyl kommer inte att mögla, så du kanske är okej. Om du är verkligen orolig för det kan du överväga att ta bort vinylgolvet, försegla betongen med ett vattentättmedel som RedGard och sedan installera nya vattentäta golv över det, som vinyl eller kakel - du kan kakel direkt över RedGard . Gå inte med något trä.

Men det går mer här än bara det. Det faktum att din källare hade ett smutsgolv och huset inte har några rännor får mig att tro att din källare aldrig var avsedd att vara färdig; Det var istället konstruerat för oskadligt översvämning. Nu när du är klar måste du fixa ditt husets vattenhantering så att det inte översvämmer längre eftersom översvämningar inte längre är ofarliga. Först måste du lägga till takrännor. Därefter borde du bygga underjordiska avloppskanaler för vatten så att den sätter i marken ett antal meter bort från huset istället för direkt mot väggen. Det enklaste sättet att göra detta är att isolera väggarna i källaren som om du byggde en grundskyddad grund, vilket också skulle göra källaren lite bekvämare också. Skär ner 1-2 fot runt huset, sätt fasta skumskivor upp mot den exponerade väggen och placera sedan vågräta isoleringsplattor på basen av din gräv, lutande bort från huset. Resultatet ska se så här ut:

Slutligen är gips och trägjutning dåliga val för en källare som översvämmer. De är mycket fuktgivande material. Du måste implementera mina förslag ASAP om du vill spara dem.

    
svaret ges 06.07.2015 16:55