Oväntat trä bakom gipsmuren

1

Jag installerar en högtalare väggkonsol (Q Acoustics 2000WB) på gips. Den har fem monteringshål. Fotofrån länk

Jag kör in i lite trä direkt efter borrning genom gips, där jag förväntar mig att det finns ett tomrum. Byggnaden byggdes 2014. Mer detaljer nedan, men här är mina frågor:

1) Är det okej att fortsätta borra något för att se hur långt djupt det här går och vad händer? Jag har nog redan gått djupare med det första ankret (se nedan), men jag är inte positiv.

2) Vad kan detta vara?

3) Kan jag bara använda träskruvar istället för ankare här?

Tack för din hjälp.

Redigera: Jag har slutat installera fästet med ett stort ankar och fyra mindre. Jag är fortfarande inte säker på vad träet är. Min mycket grova uppskattning är att den är 0,2 "tjock. Kommenterare har gjort rimliga förslag, bland annat eftersom det här är en enhet-till-enhetlig vägg, kan det vara brandskydd, säkerhet eller ljudisolering.

Långvindad bakgrund och detaljer.

Jag använde en magnetisk studfinnare och valde en plats ca 4 "till höger om en stud, eftersom konsolen är för bred för att fästa helt på en stud.

Jag köpte dessa EZ Ancor gipsmankar som säger att de inte behöver borra , men jag kunde inte få dem längre än halvvägs innan jag tog ut borren. Jag borrade allt större hål i det avsmalnande hålet som redan hade formats genom att skruva in ankret delvis, varje gång så att ankaret kunde skruva in lite längre tills det kunde spola med väggen.

Jag bestämde mig för att använda det ankaret för det övre mitthålet och hitta något mindre och förhoppningsvis enklare för de andra fyra. Dessa mindre ankare kräver borrning. Jag kunde enkelt borra igenom gipsväggen, men då slog jag lite motstånd, tyst på ungefär 1/2 ". Jag försökte borra en av de diagonala hålen som är ca 4,25" upp och 1,75 "till höger. Samma sak . Jag borde lite längre in i den här och fick lite sågspån på borren. Jag stannade vid den här tiden eftersom jag bor i en gemensam hyra, så jag vill inte orsaka skada eller irritera mina grannar.

Så det finns trä bakom detta område av gips och jag är inte säker på varför. Jag tänkte att det kunde vara ett brandblock, men det skulle inte fortsätta i nästan 4 "höjd, eller hur? Det är kanske något att göra med en tidigare passagerare som klarar av en TV-monter eller liknande, eftersom det är en av de två uppenbara platser i enheten för att sätta en TV.

Jag är ganska säker på att den första ankarinstallationen sprang i samma trä, men jag märkte inte det eftersom svårigheten att skruva in började rätt där den bredare tråden började komma in i gipset. Jag trodde att jag var tvungen att borra hålet för den där på grund av en viss vag uppfattning om forankringens form, för att det inte skulle vara massivt trä där, skulle det? (ingen ordsprog avsedd). Borren kom igenom motståndet på ett ganska minimalt djup men tycks 1/2 ".

Min fråga liknar "Hur kan jag undvika att slå ved när jag skär igenom gipsmur? ", med undantag för att jag är ganska säker på att det inte är en tidigare ägare som fäster gips på en träplankmur med tanke på att det här är en uthyrningsenhet som bara är 4 år gammal. och

    
uppsättning Tim J 28.04.2018 08:53

0 svar