Vad är vikten av att Galadriel ger en ny båge till Legolas?

8

I Ringets Sammanslutning , vid Lothlorien - Galadriels plats -  Fellowship mottog gåvor från Galadriel. Legolas fick Galadrims båge som ersatte sin nuvarande båge, Bow of Mirkwood. Nu, vad är vikten av att ge en ny båge till Legolas? Eftersom det är samma vapen, och den enda skillnaden är färg av bågen.


TheBowofMirkwood


Bowen av Galadhrim

Som du kan se är det samma användning av vapen. Den enda skillnaden är färgen.

    
uppsättning The Witch King of Angmar 27.04.2017 19:25

3 svar

58

Legolas Mirkwood-båge var relativt kort och inte särskilt kraftfull eller långvarig. Från Fellowship :

Arrows fell among them. One struck Frodo and sprang back. Another pierced Gandalf's hat and stuck there like a black feather

...

Legolas turned and set an arrow to the string, though it was a long shot for his small bow.

Vi kan se här att orkbågar var kraftfulla och noggranna för att nå samhället i områden där Legolas buga skulle uppenbarligen kämpa. Senare får vi en beskrivning av bågen Galadriel ger honom:

To Legolas, she gave a bow such as the Galadhrim used, longer and stouter than the bows of Mirkwood, and strung with a string of elf-hair. With it went a quiver of arrows.

En längre, tystare pilbåge kommer nästan per definition att bli kraftfullare än den kortvariga affären han hade använt fram till dess. Det är inte tydligt att det fanns någon form av "magi" i bågen, men givet vad vi vet om andra elven artefakter verkar det troligt; i vilket fall, vad Galadhrim är närmare den gamla elven, kan man föreställa sig att den har större dygder än det relativt vardagliga vapnet från Mirkwood.

    
svaret ges 27.04.2017 19:39
0

Skillnaden är väsentligen som urban kamp idag i riktiga krigssamtal för en mindre och lättare manövrerad skjutvapen, till exempel en AR-15, medan en sant krigskrigskonstnär som inte fogats i stadsstrukturerna (eller de täta mirkhoven) skulle använd en större kraftfullare skjutvapen, till exempel en 308 Lapua Magnum

    
svaret ges 28.04.2017 08:02
-1

Legolas dödade en av Nazgul med sin nya båge. Kanske Galadriel "förutsåg" i sin spegel att han behövde en bättre lång räckvidd för sin resa.

Det var en praktisk gåva, inte en sentimental, precis som lembas och kapporna och det ljus som hon gav Frodo och repet hon gav till Sam. Den enda sentimentala gåvan var den som hon gav till Gimli, en hårsträng.

    
svaret ges 13.02.2018 06:30