Medisk försäkring vid gränskontroll på viseringsfri resa till Vitryssland

2

Det är fortfarande osäkert om min kreditkortsförsäkring fungerar som en sjukförsäkring för viseringsfri resa till Vitryssland, så jag ska förbereda mig för att logga in i försäkringen på Minsk flygplatsen.

Men jag antar att sjukförsäkringen måste ske innan du passerar genom invandringen. annars skulle ingen kontrollera din försäkring. Men jag känner också att det inte finns någon bankomat tills du kommer genom invandringen.

Så det är osannolikt att jag inte kunde ha vitrysk valuta, om jag inte hämtar den i min destination flygplats i förväg. Men priset måste vara ganska dåligt, så jag vill hellre undvika det.

Så mina frågor är:

  • Hur mycket kostar försäkringen? Jag reser i 5 dagar (4 nätter).
  • Kan jag använda mitt kreditkort (antingen Amex eller Visa)?
  • Om det bara är kontant, är andra valutor acceptabla, inklusive Euro?
uppsättning Blaszard 25.09.2017 01:57

2 svar

3

Kostnaden för försäkring ges på webbplatsen för MSQ flygplats : i 5 dagar skulle det kosta dig < stark> 6 euro .

Om du pratar om pengar kan du köpa ditt försäkringsbevis både med BYN, RUR och med USD och EUR, så det behöver du inte oroa dig här.

Talar om kort, Jag kan inte ge dig fullständig tillförlitlig information , så var snäll och håll bara mina ord som en allmän vägledning, inte som en 100% bevisad källa. Jag hade ingen erfarenhet av att köpa försäkring vid ankomsten i Vitryssland, men med tanke på mina decennier av att bo i Vitryssland och kunskap om kortaccept där, kan jag med stor sannolikhet antar att kort kommer att accepteras i försäkringsbyrå. Och jag är lika säker som en pistol som AmEx inte kommer att accepteras. Varken på flygplatsen eller på Vitrysslands övriga territorium (trots mycket sällsynta platser).

P.S. Du känner det rätt, det kommer inte att finnas någon bankomat till ankomsthallen. Se Mina blåmärken på flygplanet. Det fullständiga systemet är här .

    
svaret ges 25.09.2017 09:02
0

Den allmänna praxis är:

Du ansöker om visum med certifikat / bekräftelse från dina försäkringstagare som de täcker Vitryssland och det är inte mindre än 10k.

Om du är i visumfritt läge måste du presentera detta certifikat (eller bara din policy) vid flygplatspasskontrollen.

vid den lokala polisstationen (krävs inte om du har en visumfri 5-dagars sak) kan du behöva ha en policy med serienummer och annan relaterad information som ska läggas i databasen, även om en översättning kanske behövs

Slutsats: Har en konventionell försäkring eller täckningsbekräftelsen, även om du bara behöver köpa den för Vitryssland eller köpa en vid ankomsten

A

    
svaret ges 09.12.2017 13:49