Återresa till Frankrike med ett amerikanskt pass

9

Jag är för närvarande i Frankrike med min 18-åriga son. Vi bor i USA. Vi har båda amerikanska pass och jag har också ett franskt pass. Min son väntar på ett "Certificate of French Citizenship" från franska myndigheter, och det kan ta en stund.

Vi kom in i Frankrike den 4 november 2016, kan vi lämna Schengenzonen i några dagar, till exempel säga till England, och få automatiskt sitt pass stämplat i ytterligare tre månader när vi återigen kommer in i Frankrike? Hur fungerar det?

    
uppsättning christine 30.12.2016 12:07

1 svar

11

Om din son är fransk medborgare, kan han komma in och stanna kvar i Frankrike, period. Allt han behöver är ett bevis på det.

Eftersom han är en fransk medborgare på grund av att du är fransk, är allt som krävs:

  • Ditt franska pass,

  • Hans amerikanska pass,

  • Bevisa att han ansökt om ett franskt medborgarbevis;

  • Hans födelseattest

  • (rekommenderas för Förenade kungariket) En utskrift av den franska nationalitetslagen sektionen som anger att han är fransk.

När han kommer in i Storbritannien och Frankrike, bör han lägga fram dessa dokument för att underlätta passkontrollen (om du kommer till Storbritannien med flyg, borde du gå med i Storbritannien / EU-köen på både brittiska och franska flygplatsen).

Med det sagt, om du inte vill besöka Storbritannien, stör inte kanalhopping. Som jag sa kan din son stanna kvar i Schengenområdet - och om han inte kunde, skulle kanalhopping inte hjälpa, eftersom "rena" amerikanska medborgare bara kan stanna kvar under 90 dagar på en 180-dagarsperiod.

Så snart han får sitt certifikat kan han få ett ID-kort eller pass

TIPS : Ett fritt ID-kort, vilket är gratis, är bra som ett fristående dokument för resor - inklusive invandringskontroll - i nästan hela Europa, Turkiet, Georgien, delar av Nordafrika och mycket av östra karibien. Kombinerat med ett amerikanskt pass är det osannolikt att det är värt € 86 för din son att få ett franskt pass också)

    
svaret ges 30.12.2016 12:43