Varför föll fartygen i omloppsbana?

4

När den första Star Destroyer är inaktiverad vinklar den bara något men faller inte i omlopp eller krasch. Men när de båda kraschar i varandra börjar de båda falla i omlopp och krascha in i ringen.

Varför är detta?

    
uppsättning TheLethalCarrot 23.12.2016 10:14

2 svar

5

Det är känt att Star Destroyers kan sväva i atmosfären, men att det tar en förvånande mängd kraft för dem att göra det (förmodligen att motverka gravitationskraften mellan planeten och skeppet).

Novelliseringen beskriver kollisionen mellan Star Destroyer och Lightmaker (Hammerhead corvette) i termer som påminner om momentum-interaktioner:

Raddus watched the Lightmaker descend like a spear into the mass of the disabled behemoth. Metal sheared and crumpled, and Raddus feared for a moment that Oquoné's velocity had been too great — that the Lightmaker would be dashed to nothingness and the most delicate part of the plan, still to come, had failed. Yet the Destroyer absorbed the impact and began to tumble away, its frame marred but intact.

Rogue One: A Star Wars Story - Official Novelization Chapter 20

Förmodligen var momentöverföringen av Lightmaker tillräcklig för att driva Star Destroyer förbi en punkt där dess motorer kunde ge tillräckligt med kraft för att hålla den högt.

    
svaret ges 23.12.2016 15:35
2

Det är omöjligt att känna till Scarifs orbitalparametrar. Om det hade liknande densitet, rotationshastighet och jordens storlek skulle en synkron omlopp vara omöjlig vid den höjden och fartygen skulle verkligen behöva stora mängder kraft för att behålla sin position, men det finns ingen anledning att tro att någon av dessa saker är samma eller till och med liknande.

För att driva något ur bana så snabbt skulle kräva en stor mängd kraft (i jordens mänskliga termer), och som du borde veta F = MA, så skulle vi behöva veta accelerationen från motorerna på hammerhuvudet, och massan av det kombinerade systemet. Båda är förmodligen mycket svåra att hitta kanonkällor för.

    
svaret ges 27.12.2016 19:20