Vår du fylla i och ansöka om Ämnesåtkomstförfrågan (SAR) i Ungern?

3

Hur man fyller i och Ansök om Ämnesåtkomstförfrågan (SAR)? är för Storbritannien, hur gör jag det här för Ungern?

    
uppsättning chx 27.02.2017 14:52

1 svar

4
 • Ungerns nationella myndighet för dataskydd och informationsfrihet har en formulär på ungerska som begär datahantering och allt relaterat från den som hanterar den data.

 • I den långa vistelsen beskrivs PDF

  If requested by the applicant, the consulate and the Office for Immigration and Nationality within its jurisdiction shall provide information regarding his/her data on record, unless the Aliens Act prohibits the disclosure of such data.

  Detta händer också i sekretesslagen .

 • Utöver detta? sprider armar Det finns inget. Den gemensamma webbsidan för konsulat (det är där den långa vistelseprocessen PDF är från) har ingen integritetspolicy som är något förståeligt eftersom det bara är en informativ webbsida.

  Men om du går till Office of Immigration and Nationality och klicka på länken Privacy på längst ned på sidan, som bara stannar på sidan. Det finns ingen sekretesspolicy på ungerska heller, i klart brott mot lagen (se bilaga 1, om vad som bör avslöjas, sekretesspolicyerna finns i den andra tabellen, första raden) men det är Ungern, vad ska du göra?

  Kort sagt: du kan försöka lägga in formuläret länkat i 1. ovan vid ambassaden där du har begärt visum och försökt lycka till. Jag har uppriktigt tvivel om att något kommer att hända eftersom invandringskontoret inte ens kan störa lagen i den utsträckning att publicera en integritetspolicy, kan du föreställa dig att de stör med enskilda önskemål?

  Därefter kan du lämna in ett klagomål hos Dataskyddsmyndigheten igen i 1. Och teoretiskt sett kan de verkställa en dom men jag håller inte andan mot en del av den ungerska regeringens dom mot en annan del. Det skulle vara en överraskning.

  Slutligen kan du stämma utlämningscentret och medborgarskapet för att inte publicera en integritetspolicy och / eller inte hantera din informationsförfrågan på behörig jurisdiktion - vilket är förmodligen denna en - och detta borde vara en slam dunk, det finns fortfarande en del oberoende kvar. Kostnaden och ansträngningen att stämma regeringen kommer dock att vara stor, det kommer nästan säkert att ta längre tid än ett år och tusen euro. Du kanske också tycker det är utmanande att hitta en advokat som är villig att ta på det här eftersom regeringen gjorde anti-migrationsformen en viktig och polariserande politisk fråga och även denna regering är känd för att vara smålig och vindictiv även i mycket mindre frågor. Av dessa skäl rekommenderar jag Bárándy & Co. Advokatbyrå som de redan gav en justitieministern och en MP till oppositionen, de har inget att förlora så att säga och ganska troligt att faktiskt välkomna de politiska möjligheterna ...

      
  svaret ges 27.02.2017 15:05