Var kan jag hitta information om formande anda pakter?

9

Jag har läst över Andenes bok och det nämnde någon form av handel som vanliga människor kunde göra med Sprit för gynnar och sådant. Tyvärr är sidan som hänvisas i boken för att ta reda på mer information inte en sida som har dessa uppgifter.

Finns det en annan bok som jag kan referera till som skulle hjälpa mig med detaljerna i andakspakterna? Också, och vad de skulle handla för vad eller är detta helt enkelt för mig?

    
uppsättning rientelfon 18.12.2014 14:34

2 svar

4

Om du vill ha hård mekanik tror jag att det bästa alternativet är Kapitel 5, "Andra världsliga kompakter", av Summoners för Mage: The Awakening. Dessa regler liknar Changeling-reglerna för löften eller avtal (jag glömmer vilka) eller Demon-reglerna för pakter.

Du väljer en massa fördelar, kostnader och detaljer och balanserar sina poäng.

Kostnader är saker som tillgång till världen, din kropp eller din själ; en uppgift du utför för andan; undviker någon handling som andan ogillar offra ditt blod, ett djur eller en annan människa; eller ge upp en vinst. Det är också vanligtvis något svårt som du förlorar om du bryter mot kompisens villkor.

Om du inte vill använda det formella kompaktsystemet, kan du helt enkelt bara göra informella pakter som handlar något i andens kraft för något som andan vill ha (vanligtvis något som kommer att ge det Essence eller göra det lättare att få Essence) .

    
svaret ges 18.12.2014 16:47
2

Jag tror att den del du hänvisar till är andarna som kallas "Mercenary". Jag tror inte att det finns ett begrepp med "Spirit Pacts" med regler och sådant. Det handlar om motiv. Om en karaktär är desperat eller girig och behöver övernaturlig hjälp och även vet hur man kontaktar andar, antingen genom medelhöga, ockulta krafter eller direkt i den fysiska världen, kan han träffa en överenskommelse med andan.

I bokens exempel kan en ande med kraften att inneha dödliga hjälpa ett annat människa genom att ha sina fiender och sådant. Men begränsa dig inte med besittning. Andens kan påverka den fysiska världen med "Reach" numen. De kan också manipulera föremål / människor / känslor / begrepp i deras räckvidd. En nattklubbägare kan skicka en ilska / mordanda till sin rivalerklubb för att orsaka terror, vilket i slutändan stör hans rivalsverksamhet.

Det finns så många saker som en dödlig kunde fråga från en ande. men hur är det med andarna? vad vill de ha? väl först och främst behöver de essensen att överleva, och essensen är inte alltid riklig. Andar återfår sin förlorade väsen genom att vara i närheten av deras räckvidd. Så en kärleksanda kunde vinna väsen bara genom att delta i en romantisk middag. dödliga kan ställa in scenen för andan så att andan kan få väsen. För andra andar kan de ha fiender i den fysiska världen, som vargar som försöker döda eller mages som försöker kontrollera dem. Den dödliga kan användas av andan för att eliminera eller inaktivera sina fiender.

Anta att en naturand var glad och allt i en park, men plötsligt slår byggfordon in och börjar förstöra träden som är kärnan till andan. Så andan skickar budskap (med räckvidd numen) till en närliggande dödlig för att sluta bygga ett nytt köpcentrum på parken. den dödliga frågar efter en magisk natt med sin flickvän i parken efter det att problemet har löst ut. Affären slås och den dödliga organiserar miljöaktivister att protestera mot byggandet och se var detta går.

    
svaret ges 18.12.2014 16:42